Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
oznaczenie bloku starego to cf2(do 2000 roku) a nowego cf3(od 2001r) i pytalem czy glowica jest taka sama....?
---------- Post added at 16:34 ---------- Previous post was at 16:23 ----------
a moj problem polega na tym ze mam blok z 2001r a glowice z 1998r i nie pasuje mi pasek rozrzadu.... W cf2 ma 168 zebow a w cf3 166 zebow. Bo blok z cf3 jest o 1cm nizszy, a wiec tenz stary pasek jest za luzny a nowy nie chce wejsc, tak jakby brakwoalo jednego zeba.... I tutaj moja sugestia bo wiem ze byly tez 2 rodzaje uszczelek pod glowice: cf2 chyba 1.4mm a cf3 0.4 mm a zalozylem ta 1.4mm. I czy jest taka mozliwosc ze glowica jest za wysoko osadzona i pasek jest za krotki i skoro mam dol silnika od cf3 to tez powinienem zalozyc ta ciensza uszczelke....?
tak uszczelke mam przed modyfikacja, wiec jedyne wyjscie chyba zmiana na ta ciensza ale chcialbym miec pewnosc czy te glowice przed i po modyfikacji bloku sa takie same, moze ktos to juz sprawdzal.... ?
I jak bedzie ktos w stanie pomoc, bo dalej ten sam problem, uszczelke zmienialem na ciensza i pasek dalej nie wejdzie.... A nie dowiedzialem sie nic na teamat czy ta glowica jest taka sama.... Moze kolo od pompy wody albo napinacz byly inne w nowszym silniku??
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.