[145] Głośna praca silniczka krokowego

• Autor wątku Autor wątku radi23
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

radi23

Guest
Witam
Dzisaj zaobserwowałem, a raczej dosłuchałem się dość głośnej pracy silnika krokowego. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce bez odpalania alfy, krokowiec dość głośno brzęczy(nie wiem do czego ten dzwięk można porównać.... może na siłe do brzęczenia transformatora). Wydaje mi się, że wcześniej był cichy ale teraz sam już nie wiem... :confused: czy to normalne? Czy może ustrojstwo osatnie tchnienia z siebie wydaje?

U mnie tez tak jest. Ten typ chyba tak ma :D

A u mnie tak nie jest... wyjąć i wyczyścić z nagaru jak tak robię regularnie co 3-4 miesiące. Lepiej zapobiegać niż leczyć ;)

Hm a ja mam pytanko laika: czy krokowiec jest też w boxerku 1,4? Bo wiem już, że nie dotyczy mnie problem wariata i przepływki. :)

Kaes odpowiem fachowo .. panie podaj pan wajchę :D
A tak na poważnie nie mam pojęcia, nawet nie widziałem nigdy co ma boxer pod maską :)

czy krokowiec jest też w boxerku 1,4?

Oczywiście, że jest. Tego elementu nie ma jedynie w silnikach zasilanych gaźnikowo. We wtryskowych układach zasilania, regulowanych przepustnicą popularny "krokowiec" t jeden z ważniejszych elementów. Co to wariata to i owszem nie ma go na pewno, ale co do przepływomierza to raczej nie byłbym taki przekonany ;)

Ostatnia edycja:
Oczywiście, że jest. Tego elementu nie ma jedynie w silnikach zasilanych gaźnikowo. We wtryskowych układach zasilania, regulowanych przepustnicą popularny "krokowiec" t jeden z ważniejszych elementów. Co to wariata to i owszem nie ma go na pewno, ale co do przepływomierza to raczej nie byłbym taki przekonany ;)

Dzięki! Co do przepływki w bx, z tego co się tu dowiedziałem, mają go tylko 1,7 16V. :/

Amortyzatory
Powrót