kolego akurat tak sie składa, że mam w rodzinie a4 oraz a6 po przebiegach wiekszych niż podałes i z lat produkcyjnych 159 wiec moge conieco porównac.... niestety zapatrzyłes sie w to 159 jak jegomosc pingwin który uwazał ja za cud techniki....
Gdzie napisałem, że jest droga w utrzymaniu? Napisałem tylko że ceny napraw dla JTD (tych nowych) sa drogie, a miał byc taki fajny silniczek wrecz bezawaryjny, a jednak...
Acha 159 to auto jakiej klasy? Moze wyższej skora jest taka idealna?
Ty masz w rodzinie A4 i A6, a ja mam u siebie 2x A3, A4 i A8. Z czego oprócz tego jeszcze kilka modeli na bieżąco na serwisie. 159 jest porównywalna do BMW serii 3 oraz Audi A4. I tak jeżdżąc sobie od czasu do czasu właśnie tymi autami wcale się nie dziwię, że te 3 modele plasuje się na jednej pozycji. I nie wiem, co takiego w A4 jest niesamowitego, że jest dla Ciebie zauważalnie lepszym autem, niż 159 - cztery kółka na masce i cena nowego o 50% wyższa, niż 159? MOże silniki 1.9 TDI 105 lub 115 KM są takimi jednostkami napędowymi, którym bijesz pokłony, bo lubisz wyraźnie słyszalny odgłos traktora spod maski?
Może po prostu pomyliłeś fora dyskusyjne i powinieneś się zapisać do klubu Audi?
Ja tam nie wiem ile kosztuje przepływka do merca, ale wiem ile za to kosztuje do jtdhihih
Dlatego poleciłem Ci to sprawdzić. Do A-klasy taka przepływka w ASO kosztuje ponad 5000 PLN. Bo jakiś projektant idiota zintegrował ją z centralką wtryskową. I pada w okolicy 150-200 tys km. W niefajny sposób, bo auto na zimnym silniku przestaje odpalać.