• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Giulietta Problem z reflektorami przednimi

K

Kurak

Guest
DSC00683.jpg
Jeżeli ma ktoś taką samą przypadłość z reflektorami to powinien udać sie do serwisu i wymienić na nowe. Ja byłem oczywiście FAP zdecdowało o braku podstaw wynająłem rzeczoznawcę i wymienili. Według rzeczoznawcy może stwarzać to zagrożenie bezpieczeństwa jak dla mnie to stek bzdur a tylko wizualne problemy...

Ja mam podobne, taka jak by para wewnątrz reflektora.

To wygląda na zamarznięta parę wewnątrz reflektora - para pojawia się częśto jeśli auto gwałtownie zmienia temperaturę otoczenia (np. wjazd z trasy do ciepłego garażu)

Coś mi się zdaje że to jest wina złego sklejenia reflektora i co najgorsze ta para ,nie znikła :(
też myślałem że zimno, para, będzie ciepło zniknie a tu niespodzianka mieliśmy dziś +17 a pajączki jeszcze większe :(
Mam tak tylko z jednej strony druga jest OK , jak myślicie gwarancja to obejmuje ?
DSCF1301.JPGDSCF1302.JPG

Wymienią ci reflektor bez żadnych problemów

Coś mi się zdaje że to jest wina złego sklejenia reflektora i co najgorsze ta para ,nie znikła :(
też myślałem że zimno, para, będzie ciepło zniknie a tu niespodzianka mieliśmy dziś +17 a pajączki jeszcze większe :(
Mam tak tylko z jednej strony druga jest OK , jak myślicie gwarancja to obejmuje ?
Pokaż załącznik 50132Pokaż załącznik 50133
Być może masz zapchane odpowietrzenie lampy i para nie ma gdzie uiść. Niewielkie parowanie jest dopuszczalne, ale permanentne to wymiana!

Czy komuś uznali wadę reflektora? Mam ten problem od początku użytkowania, jak zgłosiłem we Wrocławiu to gość co wypełnia zgłoszenie, uznali to za cyt." Światłocienie" rozbawił mnie tym do łez. Szkoda ze nie mam jego twierdzenia na pisemku.

Dzisiaj obejrzałem dokładnie u siebie reflektory i mam taki sam"nalot" od środka - szczególnie przy diodach. Na pewno to nie jest para

Czy komuś uznali wadę reflektora? Mam ten problem od początku użytkowania, jak zgłosiłem we Wrocławiu to gość co wypełnia zgłoszenie, uznali to za cyt." Światłocienie" rozbawił mnie tym do łez. Szkoda ze nie mam jego twierdzenia na pisemku.

Witam, dziś właśnie odebrałem swoją Julkę z ASO, wymienili mi obydwa reflektory ( po 2 tygodniowym czekaniu na decyzję ), co prawda ja miałem plamy białe na kloszu przy diodach, ale w tym miejscu wcześniej była para, ale pajączek mały też był na lewym. Większych problemów nie miałem. No i w końcu wymienili mi WAHACZE przednie ;)

Mam takie same "pajączki" na obydwu reflektorach. Wymienili komuś już lampy tylko z tego powodu?

Z tego co wiem wymienili koledze kristo25 ale dopiero po interwencji rzeczoznawcy, najgorsze jest to że teraz po pierwszej zimie są to niewinne pajączki a co będzie za 4-5 lat ? Może Alfiści są w pewnym sensie pedantami ale sorry nie po to wydaje się tyle kasy na auto żeby jeździć z "osranymi" reflektorami :(

Przez rzeczoznawcę wymienał ,,kurak" Ja co prawda czekałem 2 tygodnie na ocenę, ale wymienili bez wiekszego problemu.

A coś ci się dzieje z waHaczami? lepiej nie panikuj

Przez rzeczoznawcę wymienał ,,kurak" Ja co prawda czekałem 2 tygodnie na ocenę, ale wymienili bez wiekszego problemu.

To mnie dzisiaj w Carserwisie przekonywali,że te "pajączki" to tak może być i nie uwzględnią tego na wymianę gwarancyjną. Poprosiłem o informację na piśmie i będę się odwoływał.

To mnie dzisiaj w Carserwisie przekonywali,że te "pajączki" to tak może być i nie uwzględnią tego na wymianę gwarancyjną. Poprosiłem o informację na piśmie i będę się odwoływał.

I słusznie, oni tylko liczą na to że ktoś się podda po pierwszej odmowie, wiem coś o tym 5 miesięcy udręki przyniosło efekty :P

Amortyzatory
Powrót