• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Giulietta - polecane ciekawe akcesoria

• Autor wątku Autor wątku XJ6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
aktualny katalog jest tutaj:
https://www.alfaromeo.pl/mopar/akcesoria
co jeszcze?
np
podświetlane listwy alu i podświetlenie drzwi
Pokaż załącznik 253966
akcesoryjne alu 18
Pokaż załącznik 253967

Już pisałem, podświetlane listwy na progach - bajka, ale cena wysoka za dodatek nieuzytkowy. Dlatego wciąż się zastanawiam

- - - Updated - - -

Kupiłeś coś z tego? Interesuje mnie sposób wykonania i jakość.

Już pisałem, podświetlane listwy na progach - bajka, ale cena wysoka za dodatek nieuzytkowy. Dlatego wciąż się zastanawiam

- - - Updated - - -

Ja mam i potwierdzam, że jakość bardzo dobra. Wizualnie bardzo dobry dodatek. Mam wkładki na napoje pod podłokietnikiem, włoską flagę nad zegarami oraz napis Giulietta przy lewarku. Ale nie polecam przyklejania w tym miejscu, bo najzwyczajniej w świecie się nie zmieści (jak na zdjęciu z allegro), po prostu jest za sztywny a tunel w tym miejscu się zwęża ;)
Jest dużo innych miejsc gdzie może przykleić ;)

- - - Updated - - -

Jest dobrze wykonane.
Zamówiłem to co linkowałem wcześniej. Oczywiście u mnie inaczej wygląda panel z gniazdem USB więc mam tą blaszkę zbędną, jak by ktoś chciał to jest do oddania oraz do odebrania w Krakowie :-).

IMG_20190117_1248093.jpgIMG_20190117_1249581.jpgIMG_20190119_1810251.jpg

popytaj w ASO bo ceny części od akuki czasem są absurdalne!

Wkręty są ale kleju nie ma - za 30zł klej do szyb i na tym najlepiej zamontować przedni spoiler.

- - - Updated - - -

popytaj w ASO bo ceny części od akuki czasem są absurdalne!

Czy mógłbyś podać przykład ceny części która jest absurdalna? - bo nie takie są moje zamierzenia.

Tak masz rację - dzięki, poprawiłem teraz prawie do detalu, bo na kompletach prawie rabatu nie ma a prowizję trzeba zapłacić i przy wysyłce tego też musi być inna cena, przyjedz na miejsce to też będzie inna cena.
A druga sprawa - ty szukając lepszej ceny kupujesz na alegrogo?? bo ja nie, kontaktuje się poza lub szukam sklepu internetowego.

Ostatnia edycja:
dobrze wiedzieć! dzięki- pozwolisz się że w potrzebie wcześniej odezwę się na priv :cool:
jak ma ktoś zarobić - niech zarobi swój! ;-)

Szukam dyfuzora do QV :D, no stwierdziłem, że muszę go zmienić, bo mi ten płaski plastik się nie podoba :/ i tera rozważam dwie opcje.

Opcja nr. 1 Dyfuzor Cadamuro

W sieci znalazłem tylko zdjęcia z ich demo (takie jakie są na sklepie) i może ma ktoś go u siebie?
shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-Giulietta/Body-Styling/Cadamuro-Alfa-Giulietta-Rear-Bumper-Spoiler::4812.html

Opcja nr. 2 Malowanie oryginalnego dyfuzora z "wypuklosciami" (jak na zdjęciu niżej).
ff6458e1905d763b798c3c360500401a_f4639.jpg

No i tu też do opcji nr 2. to mam następne pytanie.

Z tego co wiem to był do Julki do zakupienia ten dyfuzor:
sklep.akuki.pl/dyfuzor-zderzaka-tylnego-alfa-romeo-giulietta

tylko że on "zachodzi" na boki zderzaka, co mi się w ogóle nie podoba
image.png
Czy to jest jakoś "odpinane", czy to tworzy całość?

Rozważam jeszcze opcję zakupu używanego dyfuzura z Veloce, przeglądam allegro od jakiegoś miesiąca i w sumie tylko jedna oferta była interesująca, ale wtedy sprzedał się w ciągu 2-3 dni :D

Podsumowując to opcja 1 to koszt ok. 1300 zł, opcja nr 2. ok. 1300 nowy dyfuzor + 600 zł malowanie, czyli ok. 1800 zł, a myślę, że jest szansa znaleźć używkę z Veloce za ok. 600zł więc teoretycznie wyszłoby ok. 1200zł. Oba warianty wychodzą podobnie cenowo, a gdybym odpuścił temat malowania to, gdyby udało się znaleźć używkę to zamknąłbym się w mniejszym budżecie.

Wg mnie lepiej wygląda oryginalny "dyfuzor", pomysł z jego pomalowaniem też całkiem spoko. Ten ori wychodził w dwóch wersjach ze skrzydełkami lub bez. Skrzydełka są integralną częścią ale raczej nie będzie problemu z ich obcięciem, szczególnie gdy zamierzasz go malować - nie będzie śladów po odcięciu.

Dzięki bardzo za wyjaśnienie, no w sumie też dobry pomysł z ewentualnym odcięciem skrzydełek. No ja też do końca nie jestem przekonany co do Cadamuro, dlatego na razie zostanę przy zakupie orgyinalnego. Nie śpieszy mi się, więc będę sobie śledził oferty, a jak przez dłuższy czas nie znajdę nic ciekawego to po prostu zakupie nowy.

Kolego też śledzę rynek od dobrych kilku mcy i używek brak :P bez skrzydełek jest od wersji sprint. Ze skrzydełkami słabo wygląda i one nie są mocowane bo nie ma do czego... Jeden z użytkowników taki dokupił i stwierdził, że lekko odstają i miał kleić, więc słabo... Myślę, że i w moim przypadku skończy się na zakupie w aso tylko cholera jak tu żonę urobić na plastik za 1300zł :confused:;)

Kolego też śledzę rynek od dobrych kilku mcy i używek brak :P bez skrzydełek jest od wersji sprint. Ze skrzydełkami słabo wygląda i one nie są mocowane bo nie ma do czego... Jeden z użytkowników taki dokupił i stwierdził, że lekko odstają i miał kleić, więc słabo... Myślę, że i w moim przypadku skończy się na zakupie w aso tylko cholera jak tu żonę urobić na plastik za 1300zł :confused:;)

Coś w tym jest, cena w aso trochę boli xD, dzięki za info o wersji Sprint bo nie wiedziałem no i wcześniej byłem troche zdezorientowany bo raz mają skrzydałka, raz nie. Ja w listopadzie spotkałem na allegro wystawiony dyfuzor z Veloce za 599zł i z tego co pamiętam został sprzedane w przeciągu dwóch dni, następnym razem chyba od razu będę kupować :D. Teraz jest też wystawiony, ale z całym zderzakiem za ok. 800zł, niestety na dyfuzurze było jakieś małe wgniecenie

Plastik tylny Veloce (po 2016) nie jest tani w ASO ok 2200 pln na podwójny wydech- nie jest tak że nie m na allegro- kilka widziałem w ostatnim czasie w cenią miedzy 300 a 600 pln. Cza patrzeć nie tylko na same dokładki ale całe zderzaki.

Amortyzatory
Powrót