• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] Giulietta - ogólna ocena i koszty utrzymania

• Autor wątku Autor wątku wic1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Kolega Imć ma bardzo wrażliwy nos :) sugeruję zapisy na testera Wiskey. Darmowe degustacje, pensja i kupa radości z pracy :)
Mam znajomego, który przerobił auto na.... przepalony olej po frytkach. Bierze ze starych barów ulicznych jako utylizację oleju. Jak przejeżdża obok lub siedzi się w środku to zalatuje frytkami :) patent przedni bo przejechanie 100km kosztuje go jakieś 2 zł. Przerobienie auta kosztowało go coś ok 1.5k bez robocizny.
Mam znajomych co jeżdżą na gazie, na frytkach i na dizlu. Zasadniczo jak czymś jeździsz to już tak nie czujesz tego 'na czym'. Silnikom to chyba specjalnie nie szkodzi, bardziej bym się martwił o gniazda zaworowe. Z tym, że ich wymiana jest tańsza niż utrzymanie dizla a w nowych autach instalacje programuje się tak by przełączała się na benzynę w momencie osiągania 80% mocy silnika by gniazda nie fiksowały(tak mówił serwis, który zakłada instalację do julki 170 koni).
O ile wiem.... 4.5 za instalację gazową to kosmos. 3.5 to już dużo ale nowe instalacje już nie mordują silnika. Jest to jedna z legend, tak samo jak to, że wszystkie alfy są awaryjne :P a ponoć te nowsze wersje już nie są....

Kolega Imć ma bardzo wrażliwy nos

Owszem, ale tez mam obieg zamkniety w wozie, wiec nie przypominam sobie bym narzekal na doznania zapachowe LPG. Gdybym sie uczepil, to bym predzej wywalil wszystkie diesle bez DPFu z miasta.

sugeruję zapisy na testera Wiskey. Darmowe degustacje, pensja i kupa radości z pracy :)

Dzieki, nie skorzystam. Mam bardzo fajna prace ktora daje mi wiele radosci i nie zamierzam zmieniac fachu ktory przynosi wystarczajacy dochod by tankowac Juleczke benzyna :cool:

patent przedni bo przejechanie 100km kosztuje go jakieś 2 zł. Przerobienie auta kosztowało go coś ok 1.5k bez robocizny.

Ja znam takiego ktory ma olej po frytkach za darmo. Problemem jest jedynie samochod. Diesla CR raczej nie uswiadczy.

ale nowe instalacje już nie mordują silnika. Jest to jedna z legend, tak samo jak to, że wszystkie alfy są awaryjne :P a ponoć te nowsze wersje już nie są....

Kolego, kazdy wybiera co chce. Jezeli kolega taki zdecydowany to po co zadaje pytania czy lepiej to, czy lepiej tamto?

programuje się tak by przełączała się na benzynę w momencie osiągania 80% mocy silnika by gniazda nie fiksowały(tak mówił serwis, który zakłada instalację do julki 170 koni).
Ta akurat.
Instalka poprostu nie wyrabiała przy tej mocy i tyle.
Bo generalnie nie da sie na gów...ch instalkach jeżdzić i bez znaczenia czy to julka czy moskwicz

- - - Updated - - -

Czy warto wydać 50-55 tysi + 4.5 tysia na gaz za Julkę 170koni z 2011?
Oto jest pytanie....
Warto.Pod warunkiem ,ze to będzie intalacja ,która widzi brak przepustnicy.
Problem podobny do silników BMW z[h=1]Valvetronic[/h]Ludzie zakładaję i się cieszą.
A co instalacji tzw fabrycznych to nie jest to szczyt techniki LPG.
Są intalacje lepsze i nie kosztują 9000 zł

Amortyzatory
Powrót