• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Giulietta 1.4 150kM przed zakupem

Jey44

Nowy
Auto
Giulietta
Witam wszystkich bardzo serdecznie,

trochę poczytałem forum. Planuje zakup Giulietty 1.4 150kM MA 2016 salon Polska .

Jak to jest z tym systemem multiair ? Czy to się psuje często czy przy konkretnych przebiegach i wymienia wraz z wymianą paska rozrządu ?

Auto ma 100.000 km, jest po wymianie rozrządu.

Wiele jest skrajnych info dlatego proszę Was.

Ewentualnie na co zwrócić uwagę/gdzie zajrzeć przy zakupie tego rocznika?

Serdecznie dziękuję za wszelkie info.

Awarie MA się zdarzają ale mam wrażenie, że urosło to do rangi jakiejś legendy. Spowodowane jest to trochę tym, że czytasz na forach głównie wpisy osób, które mają jakiś problem z MA. To zrozumiałe bo nikt przecież co rano nie zamieszcza wpisu pt.: "u mnie dzisiaj znów działa". Tak jest w każdym temacie jeśli chodzi o wyrabianie sobie opinii na temat awaryjności. Zepsuje się to wymienisz, nie jest to majątek. Ja miałem ten sam silnik, ten sam rocznik, przebieg ok. 140 tys. i cisza. Polecam autko z tym silnikiem - przyjemnie się powozi. Dynamika wystarczająca. Co do tego co sprawdzić to w zasadzie to co przy każdym aucie plus terminowość i interwały wymiany oleju. Multiair ma dość słabą tolerancję na zaniedbania w tym temacie. Do tego wymień po zakupie filtr aktywatora MA, śrubę turbosprężarki z filtrem (o obydwu tematach znajdziesz masę informacji na forach) i ciesz się jazdą.

I o takie informacje właśnie mi chodzi. Konkrety. Bardzo dziękuję.

PS. Wiele bym mógł natomiast opowiedzieć Wam o Kia/Hyundai bo od 20lat handluje częściami do tego i też jeżdżę tymi markami od 20lat.

Amortyzatory
Powrót