• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Giulia Veloce Vulcano Black

sebol75

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD
Witam
w końcu po wielu miesiącach rozterek i przymierzania się do różnych aut - padło że jednak musi być znów Alfa Romeo.

Początkowo miała być wersja buisness, ale wraz z doposażaniem zbliżałem się do Super, a doposażone Super to z kolei już Veloce :)
a Veloce robi różnicę...
dotychczas jeździłem 159 JTDm 150@194km około 400nM by Cinek, ale to co robi ta Veloce to przepaść

IMG_5289.jpgIMG_5295.jpgIMG_5297.jpgIMG_5298.jpgIMG_5302.jpgIMG_5304.jpgIMG_5308.jpgIMG_5310.jpgIMG_5311.jpg

Piękne auto! Czuć w ogóle jakąś różnicę pomiędzy napędem na tył, a Q4 w normalnej jeździe?
Zazdroszczę! :)

Mega! Szkoda ze mieszkasz tak daleko od Kato bo juz bys mnie mial pod domem blagajacego o przewiezienie, co by zobaczyc jak to jezdzi ;D

Piękne auto! Czuć w ogóle jakąś różnicę pomiędzy napędem na tył, a Q4 w normalnej jeździe?
Zazdroszczę! :)

Na razie nie męczyłem jeszcze na tyle auta żeby poczuć ze przednia os sie załącza, ale przy ostrym starcie odpycha sie z czterech, myśle ze jak spadnie deszcz to poczuje bardziej to q4

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

wow. długo nie trzeba było czekać na pierwszą Veloce na forum. gratulacje! dla mnie Veloce to idealny kompromis między cywilną Giulią a hardkorową Quadrifoglio :D

Gratulacje ! Piękne auto. Czekamy na więcej wpisów :)

Swietna! Giulia w tej wersji to moje marzenie :)
No moze kolor i wnetrze wybralbym inne, ale to juz kwestia gustu.

Widze, ze Valoce ma bardzo fajne fotele. Jak je oceniasz?

Widze, ze Valoce ma bardzo fajne fotele. Jak je oceniasz?

Fotele są idealne - bardzo wygodne i świetnie trzymają w zakrętach, przewiozłem kilka osób i wszystkie były pod wrażeniem tych foteli

Cóż mogę powiedzieć... Wincyj! :D

Z racji, że masz bezpośrednie porównanie to zapytam - jak się sprawują światła 159 vs Giulia? Duży przeskok przez te 10 lat?

Cóż mogę powiedzieć... Wincyj! :D

Z racji, że masz bezpośrednie porównanie to zapytam - jak się sprawują światła 159 vs Giulia? Duży przeskok przez te 10 lat?

Dla mnie ogromny tam miałem zwykle soczewki tu mam ksenony a to wszystko zmienia:)

Jest regulacja szerokości siedziska i opa4cia w tych fotelach ?

Fotele są idealne - bardzo wygodne i świetnie trzymają w zakrętach, przewiozłem kilka osób i wszystkie były pod wrażeniem tych foteli

Dzieki! Na takie wlasnie wygladaja :)
Fajnie tez, ze maja regulacje dlugosci siedziska, ktorej w slabszych wersjach nigdy nie widzialem.

na uzupełnienie jeszcze lista wyposażenia dodatkowego:
129 Wyposazenie dla "zimnych krajów"
4TA Zaciski hamulców lakierowane na czerwono
4WE Łopatki aluminiowe zmiany biegów do skrzyni automatycznej
58B Lakier metalizowany
8G2 Alarm fabryczny
8LV Pakiet "Komfort"
8M4 Pakiet "Asystent kierowcy Plus"
RB4 Alfa Connect Nav - Nawigacja 6,5"

Jak się sprawdza nawigacja? Podobno dość kapryśna ?

Gratuluje :). Piękna sztuka.
Zestaw brałbym ten sam tylko bez alarmu i navi :) ale za to z pakietem sport

nie testowałem jeszcze navi:)

Amortyzatory
Powrót