[Giulia] Giulia Super by Chendo

chendo

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia 2023 Alfa Romeo Stelvio 2018
I’m back:cool:
Od 20 lat w Alfach... w 2013 nie miałem co kupić po 159-ce i przez 5 lat woziłem się BMW F30. Było fajnie ale...
Afla to Alfa. Nie musiałem zmieniać samochodu ale... chciałem.
Wybór mógł być jeden. Silnik, wyposażenie, wszystko przemyślane. Wahałem się co do koloru ale, ze F30 było czerwone to dla odmiany Alfa jest biała.
Konfig wydaje mi się całkiem zacny i spełniający moje potrzeby. Silnik po gwarancji na pewno dostanie witaminek;) Mam nadzieje, że za dwa lata będzie już coś fajnego i dedykowanego do Giulii. Idealnie byłoby zgrać mapę z Veloce. Zobaczymy. Dlaczego nie Veloce? Napęd na 4 łapy mnie nie przekonuje. Przed zakupem czytałem forum, opinie, itd. Pokładam nadzieję w tym, ze da się spokojnie ten silnik podkręcić do Veloce, a odpychać się tyłem. Co w środku?

Tylne szyby przyciemnione
7” TFT
Czerwone zaciski
Koła, 19” koniczynki
Pakiet Sport - biksenon 35W
Pakiet Komfort
Pakiet Convienence
Pakiet Flota Plus
Pakiet stylizacyjny Veloce (w środku i na zewnątrz)
Czarne ramki szyb
Lusterka zewnętrzne składane
Ledowe podświetlenie wnętrza
Powiększone tarcze i zaciski hamulcowe

Auto wyglada jak Veloce:P

W stosunku do Bmw na plus to czego nie miałem.
Podgrzewana kierownica!!! Coś świetnego.
Keyless - super wygodna sprawa.

Na razie 1500 km. Trochę przeraża mnie spalanie. W F30 miałem diesla. 6/100, a tu na razie poniżej 9 nie schodzę. Zobaczymy co będzie latem :o
21BC3B54-13DF-4F01-BDE0-10E78D65E2BA.jpeg
455F0E30-766C-400D-9F34-6043F545FEFA.jpg
9CB34EC0-226E-4B01-94F2-89D56FC3307C.jpeg
7F3873AC-8125-4F3F-9AA8-7EB1AD958099.jpg
7BA45CCD-B701-4C05-850D-997BF269804E.jpeg
Bezcenny widok przebiegu nowego auta:niesmialaedzia:
796294CC-0636-4091-BD3E-2D5FE3305B05.jpg

Powrót do domu

64561959-F7D8-46FA-A54A-220FD158769B.jpg
3C992098-F27D-43E2-855C-6EEFD9F20051.jpg

Zobaczymy jak się będzie spisywać. Obym nie żałował powrotu:P

Załączniki

• F57B1850-B60C-4E60-BFC9-BEBD3F3EE425.jpg
    F57B1850-B60C-4E60-BFC9-BEBD3F3EE425.jpg
    72.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnia edycja:
Piękna, super że wizualnie wygląda jak Veloce (z jedną końcówką rury wydechowej nie wygląda tak dobrze). Jedynie jak dla mnie szkoda, że bez łopatek.

Fajne zdjęcie z tą bemką widać przepaść wizualną :). Często widuję właśnie taką jak Twoja i robi duże wrażenie. Dużo kilometrów na razie nie zrobiłeś ale jak możesz to porównaj nowy nabytek do 159.

Gratulacje. Też jestem pozytywnie zaskoczony podgrzewaną kierownicą. Spalanie na poziomie 9l/100km to dobry wynik. Mi w Stelvio (ten sam silnik) wychodzi 13-14l/100km :).

Gratulacje, tez bym przygarnął ale niestety jestem służbowo skazany na inne marki. A podgrzewana kiere tez doceniam ;)

Hej, super auto. Mam nadzieję, że będziesz bardzo zadowolony! Też mam ten sam kolor, tylko czerwony środek (Veloce). Mamy za sobą prawie 40 tys km i auto spisuje się świetnie, zero problemów a radocha taka jak na początku :)

Jeśli to ta z Opola to wybierałem pomiedzy tą a jej siostrą bliźniaczką - Super w pakiecie Veloce w montecarlo blue z brązową skórą.

Bliźnięta [emoji23]
231.jpg

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Gratulacje i szerokości! Wybór mógł być tylko jeden, podpisuję się pod tym :D Śliczna jest.

Szkoda że nie ma jak w USA u nas, tam można Veloce/Super wybrać czy z czy bez Q4.

Auto rzeczywiście z Opola. Całą Polskę za nią przejechałem:)
Ze 159, to nawet ciężko porównywać bo to jest przepaść. Jedno co jest podobne to ilość miejsca z tylu czyli niewiele.
Na tą chwilę auto wydaje się idealne.
I jeszcze jedna ważna cecha. Unikalność. W moim mieście aktualnie nie ma żadnej sztuki. A na ostatniej trasie do Wwy i z powrotem minąłem się z jedną:) Mimo tego, ze gdzieś tam w Polsce jest jedna lub dwie bliźniaczki ;)

Fantastyczna i w świetnym kolorze.
Gratulacje!
Z ciekawości zapytam, jaka średnicę mają tarcze hamulcowe na przedniej osi?
Pozdrawiam.
Rafał

Piękna:) Mimo że biała:)

Piękna Gratuluję :)

Jak moja pierwsza :)

Z jednym się tylko nie zgodzę
Napęd na 4 łapy mnie nie przekonuje.
Jeśli by była możliwość wyłączenia kontroli trakcji to tak ale w obecnej sytuacji imho Q4 o niebo lepsze.

To ta co stała na wystawce w Opolu? Sami się na nią czailiśmy.

Dokładnie ta;)
[MENTION=73165]azar[/MENTION]
O napędzie na 4 koła można dużo i namiętnie. A to tylko kwestia gustu. Ja jestem zwolennikiem napędu na tyl. W przypadku Giulii wyglada to tak, ze w tym samym silniku, prawdopodobnie z tym samym osprzętem, za 80 KM więcej i napęd na wszystkie koła trzeba zapłacić kilkadziesiąt tysięcy więcej. Do tego dochodzi wyższa masa, spalanie, a przy obecnych systemach wspomagających tylny napęd nie jest problemem.
Więc tak jak wspomniałem na początku to rzecz gustu. Ja niekoniecznie muszę to mieć choć oczywiście rozumiem zwolenników i posiadaczy.

Piękne, mi się w białych Giuliach podoba to, że tylne światła nie giną jak np. w czerwonych. Na zdjęciach z salonu wyglądają jak przyciemnione - to złudzenie czy faktycznie są?

Światła są normalne, bez przyciemnienia. Mamy te same przemyślenia odnośnie kolorów. Bardzo chciałem czerwoną Giulię ale właśnie to, ze światła giną w tym kolorze zdecydowałem się na białą. Mamy w domu jeszcze białą Giuliettę i BMW Z4. Takie zboczenie;)

Miałem białą. Robi efekt wow. Jeszcze z czarnym dachem była i felgami. Wygląd super. Ale szybko się nudzi. Nie ma tej głębi czy refleksów i zmian wraz z oświetleniem.
Miałem fajnie ale już raczej nie będę brał białego samochodu :)

Amortyzatory
Powrót