• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[giulia] Domykanie szyb

murder

Nowy
Auto
Alfa Romeo ;)
Domyka Wam szyby jak przytrzymacie na pilocie przycisk zamykania?

Przed chwilą rozmawiałem ze sprzedawca z salonu i od słowa do słowa zagaił że szkoda że tej funkcji nie ma w nowych autach.
Fakt, w 159tce po liftingu mi nie domyka. Przedliftingowa 159ka domykała.

Ale w Giulii domyka ;)

Może to kwestia alarmu? Mam dokładany w salonie (nie ten fabryczny ze specyfikacji zamówieniowej).

U mnie działa domykanie szyb z pilota, także mam alarm niefabryczny (zakładany u dilera).

No nie... :) ja mam fabryczny i mogę otwierać/zamykać szyby z kluczyka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ja mam fabryczny i domykanie i otwieranie z pilota abla :)

Ja rowniez przy fabrycznym alarmie mam dzialajace domykanie szyb.

Mam Julkę z USA i nie mam domykania szyb (2018r.) Alarmu też nie mam. Opcji Safe Lock czy jakoś tak, która nie pozwala otworzyć drzwi od środka też nie mam(próbowałem dwa
razy pod rząd zamknąć i nic.
Trzeba jakiś moduł dokupić aby było zamykanie szyb z pilota ?

Domyka Wam szyby jak przytrzymacie na pilocie przycisk zamykania?

Przed chwilą rozmawiałem ze sprzedawca z salonu i od słowa do słowa zagaił że szkoda że tej funkcji nie ma w nowych autach.
Fakt, w 159tce po liftingu mi nie domyka. Przedliftingowa 159ka domykała.

Ale w Giulii domyka ;)

Może to kwestia alarmu? Mam dokładany w salonie (nie ten fabryczny ze specyfikacji zamówieniowej).

Przepraszam , trochę nie rozumiem - domyka u Ciebie? Jeśli tak, to OK, tak powinno być, bo z tego co wiem ta funkcja jest począwszy od najtańszej MY 2020 czyli Business.
A sprzedawca mówił o przemyśle motoryzacyjnym (że niby odchodzi od domykania) w ogóle - czy o Giuliach?

Domykanie szyb z pilota jest w standardzie ?
Moja Lancia Lybra z 2000r. ma domykanie, ale za pomocą kluczyka wkładanego do zamka. Lancia Ypsilon z 2016r. ma domykanie szyb z pilota.

To jak to jest z tą Giulią ? :)

Domykanie szyb z pilota jest w standardzie ?
Moja Lancia Lybra z 2000r. ma domykanie, ale za pomocą kluczyka wkładanego do zamka. Lancia Ypsilon z 2016r. ma domykanie szyb z pilota.

To jak to jest z tą Giulią ? :)

Giulia, nawet w najtańszej wersji Business, zamyka (lub otwiera) szyby z pilota (dłuższe przytrzymanie przycisku zamknij/otwórz). To nie tylko domykanie (że idzie z automatu do końca) ale zamukasz tyle ile chcesz i otwierasz tyle, ile chcesz - z pilota.

Właśnie u mnie to nie działa. Próbowałem i nie wiem czy to ma coś wspólnego z przerabianiem body computer (Auto z USA). Tzn. trzeba było zmienić piny i nie wiem czy to mogło spowodować ?? :)

Pewnie że jest - pewnie kwestia zmiany konkretnych bajtów w MES - ale to wiedza tajna.

Amortyzatory
Powrót