• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[GT] GieTek by SebaM

• Autor wątku Autor wątku SebaM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Jaki rozmiar Tych felg, bez gleby szału nie zrobią;D
Kup 8,75 J zobacze jak wygladaja na GT ;)

Felgi 18', do tego planuję 30/35 w dół ;P

Akuki zapewne.

Co do przycisków - ja mam na 4 z każdej strony. Mógł bym się zamienić na 3 przyciskowe ale zależy jak wytarte bo te moje prawie w ogóle (tylko 3 rogi). Zrobić zdjęcia? :P

Dokładnie tak jak piszesz :D A możesz zrobić foty ;D

Aaa właśnie, zapomniałem zapytać. Byłby ktoś tak miły i utalentowany żeby zrobić wizualizacje tych felg na aucie?

Ostatnia edycja:
Też mi się ta fela widzi na GT , nawet myślałem zeby u siebie je zaaplikowac xD

Novinky!
Po 10-ciu dniach przerwy Alfa w końcu do mnie wróciła. Z nowych rzeczy to rozrząd oraz zregenerowany został alternator. Po drodze pojawiło się kilka problemów, ale chłopaki z PIT-STOPu dali radę. ;]
Przebieg auta na dzień dzisiejszy to 130.700 km.

Z rzeczy które trzeba jeszcze zrobić:
-wymiana drążka kierowniczego str. lewa,
-wymiana wahacza dolnego str. lewa,
-wymiana simmeringu półosi przy skrzyni.

Bawił się ktoś może przełącznikiem od szyb? Bo mi coś jeden guzik lata jak chce, a nie wiem czy to jest rozbieralne do zera. Tzn rozbieralne na pewno, tylko czy poskładać się będzie dało xD

Ostatnia edycja:
Rozbieralne, uważaj na malutkie białe plastikowe "popychacze", jak pogubisz-kaplica.

Bawił się ktoś może przełącznikiem od szyb? Bo mi coś jeden guzik lata jak chce, a nie wiem czy to jest rozbieralne do zera. Tzn rozbieralne na pewno, tylko czy poskładać się będzie dało xD

Da się rozebrać i złożyć bez problemu. Pewnie ułamał Ci się jeden z zaczepów trzymających przycisk na swoim miejscu. Kiedyś się z tym bawiłem, zrobiłem (jak by się mogło wydawać) prowizorkę a przycisk trzyma się na swoim miejscu do tej pory.

Tez przerabiałem to w 147. Kupiłem przycisk z prawego panelu i przełożyłem do lewego, także da się to naprawić.

Sobotnie popołudnie w garażu:
attachment.php
attachment.php

Wypolerowałem sobie gałkę, jak widać z resztą, udało mi się naprawić przełącznik szyby (ułamało się mocowanie).
Znalazłem również klapę dekompresji, myślałem, że to przez nią paruje, ale chyba będzie czas na nowy filtr kabinowy. Zdjęcie wrzucam dla potomnych, może się przyda ;]

Załączniki

• DSCN3562.jpg
    DSCN3562.jpg
    52.3 KB · Wyświetleń: 319
  • 19280002.jpg
    19280002.jpg
    82.1 KB · Wyświetleń: 315
Ostatnia edycja:
Alfa dostała w ostatnim czasie nowy simmer na lewej półosi, skrzynia zalana świeżutkim olejem, do tego nowy lewy dolny wahacz i drążek kierowniczy.

W najbliższym czasie nowy komplet uszczelek na górę silnika i przymiarki po kpl. nowy dolot.

Zdjęcia wkrótce, stay tuned :D

Kolejny dzień, kolejny zakup do niuni:
attachment.php

Przepustnica z Porsche 4.5l, ma 79 mm i sporo mięsa ;)
W planach zrobienie Thin Blade, "Thru Wot" i zwiększenie średnicy do 81-82 mm.
attachment.php

Załączniki

• 16370001.jpg
    16370001.jpg
    103 KB · Wyświetleń: 268
  • 16470002.jpg
    16470002.jpg
    93 KB · Wyświetleń: 259
Ostatnia edycja:
Graty :) ciekawy pomysł z tą przepustnicą , tylko czy przy tej masie powietrza która zasysa 3.2 taki thin blade coś da ? planujesz powiekszyc kolektor dolotowy ? :)

Wsadzanie samej przepustnicy mija się z cele, do tego kolektor i dolot o rozmiar większy. ;]
To będę robił w tzw. międzyczasie, póki co kompletuję resztę części.

Kajś ty się synecku uchował bo widzę rodzime SY a nie miałem okazji podziwiać twojej GT ( niespełnione marzenie - miała być GT 3.2 a jest Oldboy,klekot powered 159 )

Z nowości doszło kompletne oświetlenie wnętrze w LED, rejestracji i postojówek z przodu.
attachment.php

Czekam póki co na dolot od arquadiusy, mody przepustnicy gotowe. ;)

To tyle z pozytywnych informacji.
Z negatywów pojawił się ubytek płynu chłodzącego i zmiana jego koloru, o dymku z wydechu nie wspomnę... ;/

Załączniki

• 22300005.jpg
    22300005.jpg
    37.9 KB · Wyświetleń: 221
Amortyzatory
Powrót