[GT] GieTek by SebaM

• Autor wątku Autor wątku SebaM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
One są strasznie malutkie, coś koło 2 czy 3 cm z tego co kojarzę a w tych ciemnościach to i tak byś nic nie zobaczył.

Jutro machnę foto. Sprężynki, tak jak Koskar piszesz 2,5 cm. Dokładnie to 2S16025 z http://www.impex-ready.idsl.pl/. Koszt około 7 PLN.
Do tego sprężyny gazowe FA Krosno do Poloneza xD LINK. Końcówki mocowań trzeba przyciąć o 5 mm, bo o tyle jest dłuższa cała sprężyna gazowa. Docinamy od strony tłoczyska, zakładamy sprężynę i gotowe.

Na tą chwilę wydają mi się ciut za mocne, ale mam odpiętą tą "zasłonę" bagażnika + zdemontowane wszystkie plastiki.

EDIT: Po kilku dniach użytkowania okazało się, że sprężynki 2S16025 (543N) są za słabe. Obecnie mam 1S19032 (765N) i jest ok. Ewentualnie można założyć 1S19025, mają 725 Newtonów.

Całość kosztuje jakieś 100 PLN.

Ostatnia edycja:
Nakladałeś na tłoczysko jakąś tulejkę? Żeby sprężyna nie rysowała powierzchni :)

Nie, nie nakładałem. Tłoczysko jest twarde, a sprężyna ma luz. ;)

Oby Ci sprężynki klapy nie przesunęły :)

Chciałem się dzisiaj pochwalić montażem short shiftera od P@blo (jeszcze raz wielkie dzięki ;D), ale mam inne wiadomości, mianowicie po osiedlu grasuje jakiś skur**syn.16441395_1408584535849668_1908164347_n.jpg16359087_1408584519183003_1399859210_n.jpg

Przeżyłem rysy na lakierze, ale teraz zaczynam poważnie myśleć o polowaniu.

Ale sukinkot. Chyba bym łapy pourywał.

Wygląda jak wiatrówka, japierdziu :/ Zgadzam się z Zebem, takim to tylko ręce albo jaja pourywać, żeby wiecej idiotów nie "produkowali"...
Miałeś oryginalną szybę?

Szybka była oryginalna... Była. :/ AC nie mam, OC też w sumie nie bo nie mam szyb ubezpieczonych.
Świadek jest, więc może coś uda się ustalić, póki co jestem zmuszony wieczory spędzać przy oknie. Coś mi się wydaje, że rysy na lakierze to też sprawka tego jegomościa.
[MENTION=38097]prezes01[/MENTION] jak zwykle ze wsparciem, nie musiałeś :D

AP na aucie, jest tak jak być powinno, nisko i przyjemnie :D
Stary gwint leci albo na sprzedaż za kilka groszy, albo na złom. Wyciągnę go w końcu z bagażnika i doprowadzę do porządku, to wystawię.
Z innej beczki; czeka mnie wymiana poduszki skrzyni i/lub silnika. Zobaczymy jak wyjdzie.

a co z tym Twoim starym gwintem jest? Bo może bym był zainteresowany... :D

Stary gwint się delikatnie zapiekł :P Druga sprawa, to nieoryginalne sprężyny z przodu, które niezbyt pasują. Powodowało to częste "bicie"-sprężyna maxymalnie się uginała i trzaskała podczas jazdy.

Amortyzatory
Powrót