• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulietta] Gdzie znajduje się moduł PDC?

marcin_gd

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA 170km DISTINCTIVE
Witam wszystkich,

kupiłem Alfę Romeo Giuliette niestety nie działają w niej czujniki parkowania, tzn. po wrzuceniu biegu wstecznego nie pokazuję się animacja na komputerze ani nie ma żadnego sygnału dźwiękowego. Byłem u elektro-mechanika i jedyne co mi powiedział na szybko to, że po podpięciu komputera nie ma żadnej informacji zwrotnej z modułu PDC i są dwie opcje. Pierwsza to taka, że zamontowane czujniki nie są oryginalne a druga, że w przypadku gdy są one oryginalne to brak sygnału oznacza, iż padł moduł PDC. A więc pytanie gdzie mogę znaleźć w aucie ten moduł? gdyż chce sprawdzić czy jest on oryginalny albo czy jest to jakaś niefabryczna dokładka. Z góry dziękuje wszystkim za pomoc.

Sprawdź sobie w eper fabryczna konfigurację auta po nr VIN i będziesz miał odpowiedź

Mogę mieć 100% pewności, że wyposażenie będzie się zgadzało? Nadmienię, że auto jest z Danii i po zarejestrowaniu auta z tym nr VIN na stronie alfy (mopar) lista wyposażenia nie do końca się zgadza.

Nie wiem czy zawsze , u mnie się wszystko zgadza z listą. W eper masz rysunki więc jak znajdziesz centralke pdc to będzie widać mniej więcej gdzie jest umieszczona w aucie . Można też sprawdzić przez OBD konfigurację wszystkich centralek w proxi ale do tego musisz mieć interfejs i program mes lub alfaobd. Jakbyś miał fabrycznie moduł ale był uszkodzony to by waliło błędami. Sądzę że czujniki po prostu były dołożone później przez kogoś dlatego nie masz integracji z BC

Ostatnia edycja:
Dzięki za informacje, teraz już wiem, że czujniki zostały dołożone

Amortyzatory
Powrót