Nie do końca jestem pewien czy samo paliwo z tych stacji które wymieniłeś ma aż takie znaczenie , to znaczy :
1 mam 159 i opla vivaro tankowane tylko na Bp przez x lat i też zdarzyło się że niedomagało na mrozach a vivaro to już vogule odpalenie to loteria aba moją nowe aku...
2 w firmie mamy jeszcze vectre c 19 cdti 120km. tankowana tylko na schelu no i też poległa dwa dni temu przy odpalaniu
dla sprostowania dodam że paliwo było standardowe nie altimate aniu v power bez żadnych dodatków ..
może jak by było coś dodane to by było lepiej ale tego nie wiem więc paliwo czy to z bp czy z schella aż takiego znaczenia chyba nie ma choc
sam słyszałem że bardzo sobie chwalą poliwo a schella .....
3 brat ma BMW e 36 tankuje tylko na orlenie i pali zawsze bez względu na wszystko ostatni mu co prawda spzęgło zamarzło ale z odpaleniem nie ma najmniejszego
problemu ,,,,na odpalanie wpływa naprawdę bardzo dużo czynników samochód w garaży czy na polu a jeżeli na polu to też nie bez znaczenia pozostaje gdzie on stoi czy
między blokami czy na otwartym terenie gdzie jest bardzo narażone na wiatr i wychładza sie dużo szybciej ,,pozatym sam osprzęt silnika każdy ma go w innym stanie .....naprawdę bardzo dużo czynników na to wpływa jedni wkładaja kluczyk do stacyjki i odpalają niektórzy grzeją świecę przez 3 ,4 razy i dopiero odpalają ja właśnie tak robię ,,,,,,dużo czynników wpływa na opdalenie samochodu na mrozach...