• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Gdzie naprawić zderzak?

bikermarek

Nowy
Auto
Alfa Romeo 155 2,0 Twin Spark 16V 1995
Na swoje nieszczęście urwałem zderzak na krawężniku i zerwał się boczny zaczep. Gdzie to naprawić w Warszawie lub okolicach (zachodnia część) i ile to może kosztować?

Ostatnia edycja:
Tylko poszukaj dobrego zakładu. U mnie były te zaczepy 'spawane' ale jak pojechałem na przegląd i badał mi amory z przodu to zderzak dostał takich wibracji, że spaw znowu puścił...

Tylko poszukaj dobrego zakładu. U mnie były te zaczepy 'spawane' ale jak pojechałem na przegląd i badał mi amory z przodu to zderzak dostał takich wibracji, że spaw znowu puścił...

Właśnie o to chodzi. Bo "fachowców" u nas dostatek a później z reklamacjami walczyć mi się nie chce. Już mam dość po lakierniku tandeciarzu :(

Też urwałem niedawno kilka zaczepów przy przednim zderzaku i to gdzie... przed własnym blokiem :/ Panowie energetycy doprowadzali zasilanie do nowej latarni a, że robili to nieudolnie cześć krawężników wpadła do rowu, który kopali wzdłuż parkingu. Krawężniki wstawiono na nowo i niestety okazało się, że są za wysoko przynajmniej dla mnie :/

Co do naprawy zderzaka myślę, że samo spawanie to za mało, oprócz tego powinieneś zafundować sobie, jakieś dodatkowe wzmocnienie w postaci śrub oraz aluminiowych płaskowników. Wszystko oczywiście dyskretnie, tak co by nic nie rzucało się w oczy :)

Co do naprawy zderzaka myślę, że samo spawanie to za mało, oprócz tego powinieneś zafundować sobie, jakieś dodatkowe wzmocnienie w postaci śrub oraz aluminiowych płaskowników. :)
Jak dobrze pospawane to żadnych dziwnych tworów w zderzaku nie trzeba.
Ważne, żeby dobrze dobrać spoiwo i temperaturę zgrzewania, a będzie lepiej trzymać niż mocowanie fabryczne.

Amortyzatory
Powrót