• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Gdzie najlepiej sprzedac AR MITO

nestor

Nowy
Auto
Gulietta 1.4 170 km
Witam może głupie pytanie ale chiciałbym sprzedać samochód ( w normalnej cenie bo Handlujacy robią takie wyceny żę lepiej jest jeździc dalej :)
1.Na froum nie moge bo mam za mało postów oczywiscie można przywalić wiecej beznadziejnych postów i nastukac sobie możliwośc edycji ...
2.Na giełdzie poprostu szkoda takiego auta :)
3.Allegro ? ( ja osobiście nie kupił bym samochodu z Allegro ale może sie myle)
4.Pytanie do Admina otwarte skad taka blokada ( tyle handlujacych sie pojawiało)

3.Allegro ? ( ja osobiście nie kupił bym samochodu z Allegro ale może sie myle)
Dlaczego? Wręcz przeciwnie, Allegro to najlepsze miejsce do sprzedania samochodu - właśnie tam najczęściej można znaleźć godne uwagi ogłoszenia prywatnych sprzedawców, a nie handlarzyków z giełdy. Wystarczy wiedzieć, jak szukać lub jak wiarygodnie przedstawić swoją ofertę sprzedaży :)

4.Pytanie do Admina otwarte skad taka blokada ( tyle handlujacych sie pojawiało)
Była o tym dyskusja na forum i taką podjęto wspólnie decyzję. Giełda jest dla aktywnych użytkowników forum, co miało podnieść wiarygodność ofert i obciąć "jednopostowych" handlarzy.

heh to może ja poprosze o podpowiedz jak wiarygodnie :)
samochód z carserwisu:) od Pana Marka dla wtajemniczonych chyba wszystko jasne:)

Dlaczego? Wręcz przeciwnie, Allegro to najlepsze miejsce do sprzedania samochodu - właśnie tam najczęściej można znaleźć godne uwagi ogłoszenia prywatnych sprzedawców, a nie handlarzyków z giełdy. Wystarczy wiedzieć, jak szukać lub jak wiarygodnie przedstawić swoją ofertę sprzedaży :)

Była o tym dyskusja na forum i taką podjęto wspólnie decyzję. Giełda jest dla aktywnych użytkowników forum, co miało podnieść wiarygodność ofert i obciąć "jednopostowych" handlarzy.

Allegro ? ( ja osobiście nie kupił bym samochodu z Allegro ale może sie myle)
Allegro, otomoto, to zdecydowanie najlepsze miejsca do sprzedaży auta. Giełdy sobie odpuść, handlarzy też - tylko internet. Jak dobrze napiszesz ogłoszenie, wstawisz dobre fotki, to nawet w niezbyt atrakcyjnej cenie masz spore szanse sprzedać auto - oczywiście pod warunkiem, że auto jest warte tej ceny :)

samochód z carserwisu od Pana Marka dla wtajemniczonych chyba wszystko jasne
A czy czasem pan Marek nie jest jedynym sprzedawcą w Carserwisie? ;)

nie wiem czy jedynym ale moim zdaniem najlepszym :)

Są ludzie ,którzy poszukują takich aut jak Twoje : napisać ,że z polskiego salonu , bezwypadkowy , a może i oryginalny lakier ,od pierwszego własciciela ,pełny serwis ASO , to naprawde przyciąga odpowiednią klientelę ,i to taką która wie ,że takiego egzemplarza nie da się wyrwać za grosze . Klienci CCC wyszukują inne rejony ogłoszeń . Aha o panu Marku nie musisz wspominać bo to nieistotne w tym momencie :P

Dzieki :) to już coś ahmm cieżko sie rozstać z Alfą ....

cieżko sie rozstać z Alfą ....
nie tylko dlatego, że ciężko ją sprzedać, hehe ;)

No właśnie - musisz się zastanowić, czy chcesz szybciej sprzedać za mniejsze pieniądze, czy dłużej sprzedawać za większe. Czasami warto trochę poczekać na kupca który jest gotów zapłacić więcej. A tak w ogóle to Alfy nie są raczej autami które sprzedaje się w kilka dni - niestety stereotypy robią swoje, i być może będziesz musiał mieć trochę cierpliwości...

Ostatnia edycja:
he he to nie tak mam w domu "diabła" czyli 7 miesiecznego doga niemieckiego i albo musze kupic wiekszy samochód albo sprzedac psa .ps wolałbym dopłacic zeby ktos zabrał doga to szatan nie pies... dobrze ze samochód jest w garazu inaczej jego tez by zjadł... a jak mamy jechac na sczepienie I to bydle w MiTo to aż lydzie sie smieja,,,,ze mnie:) tak wiec oddam alfe albo doga:)

Dobre ale wtedy bede musiał szukac tez mieszkania do wynajecia dla siebie;) jak żona sie dowie :)

:) ale ona też czasami czyta posty na forum :) tak swoja droga chiałem kupic suva od ALFY ale ma byc na bazie jeepa compasa jechałem tym kompasem i matko boska kto produkuje taki badziew naprawde dno , juz sie boje ...jak Kamal ma byc podobny to strach..

Do suva to jeszcze pewnie daleka droga, i trudno w tej chwili powiedzieć jak to auto będzie wyglądało/jeździło - pozostaje jednak mieć nadzieję, że nie będzie źle :)
Jesteś jednak dobrym przykładem na to, że suv Alfie jest potrzebny. Bo obecnie alfiści poszukujący suva, zmuszeni są iść do konkurencji.

Tak.moim zdnaiem to to samo co z porsche. mają suva i maja sie dobrze,:) A niestety Alfa nie ma zadnej alternatywy ...
nawet Gulietta jest mała...Ja nieiem co maja te samochody ale jak jechał na wycene to głaskałem go po kierownicy ...

a co chcesz kupic zamiast mito? może wystarczy ją oddac w rozliczeniu w ASO

Jest niemalże pewne, że wystawiając MiTo np. na otomoto, dostanie za nią o wiele więcej niż w rozliczeniu w ASO.

Masz rację Pafka , pozostawianie u dealera w rozliczeniu powinno być ostatecznością ,kiedy już wyczerpie wszystkie inne możliwości sprzedażowe

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót