• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Gdzie kupić podstawkę karty SIM do radio-nawigacji?

daro1906

Nowy
Auto
Alfa Romeo 159 1.9 JTDM 16 V Distinctive
Witam Wszystkich
Poszukuję podstawki karty SIM do telefonu komórkowego który jest w umieszczony w systemie radionawigacji. W serwisie brak takich elementów. Może ktoś podpowie , poda namiary zdobycia takiej karty.
Dzięki i pozdrawiam

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Witam Wszystkich
Poszukuję podstawki karty SIM do telefonu komórkowego który jest w umieszczony w systemie radionawigacji. W serwisie brak takich elementów. Może ktoś podpowie , poda namiary zdobycia takiej karty.
Dzięki i pozdrawiam

Ja niestety też poszukuję, jak na razie bez sukcesu, bynajmniej jak znajdę to dam Ci znać, najwyżej kupie dwie.

Mam co prawda Cromę ale w CN+ też brakowało mi takiejm sciągnęłi mi przy zakupie auta ( używanego ) w salonie Fiata we Wrocku.

Miałem ja za friko ale pewnie kosztuje z 50 zeta.
warto zapytać u dealera

witaj - podstawkę kupiłem a ASO AR w Warszawie. Jestem zdziwiony, ponieważ w serwisie AR wPoznaniu, powiedziano mi , ze takie elemnty oddzielnie nie instnieją i jak będę chciał podstawakę SIM, to bedę musiał kupić całą radionawigację za 8,5tyś. SZOK. W Warszawie proszę bardzo jakoś umieli mi pomóc.

witaj - podstawkę kupiłem a ASO AR w Warszawie. Jestem zdziwiony, ponieważ w serwisie AR wPoznaniu, powiedziano mi , ze takie elemnty oddzielnie nie instnieją i jak będę chciał podstawakę SIM, to bedę musiał kupić całą radionawigację za 8,5tyś. SZOK. W Warszawie proszę bardzo jakoś umieli mi pomóc.

Jaka cena?

chmielu- kupowałem w Warszawie- podałem nr VIN i na tej podstawie ustalili nr części. Jak jesteś zainteresowany to podam Tobie nr tel do tego sklepu i sam sobie z nimi uzgodnisz szczegóły. W ASO chcieli mi sprzedać całą NAVI a tam mieli tą cześć.

Ja kupowałem w Polinarze w Krk. Nie było z tym żadnego problemu, za wyjątkiem ceny, bo niemal 80zł za kawałek plastiku wielkości otwieracza od puszki z colą to chyba lekka przesada...
Pozdrawiam.
- Rafał

alces czy przesada? Pamiętaj ze Niemcem może jeździć każdy, ale Alfą Romeo tylko nieliczni. Chmielu- podaję telefony : 22-8132682 lub 22-5151130.

alces czy przesada?
Zdecydowanie tak. Nie zależnie od tego czy to adapter SIM do Ferrari czy Fiata Pandy, 80zł za kilka gram plastiku (bo to nic innego) to przesada. Porównaj to z innymi elementami, które mają w sobie chociaż trochę motoryzacyjnej finezji, a zobaczysz, że różnica między ceną a rzeczywistą wartością jest daleka od proporcjonalności.

Pamiętaj ze Niemcem może jeździć każdy, ale Alfą Romeo tylko nieliczni.
Pamiętam o tym ;) aczkolwiek to nie adapter SIM jest czynnikiem decydującym ;)
Pozdrawiam.
- Rafał

U mnie w ASO cena 63 zł. Zobaczymy jak będzie to działało w T-mobile. Jak na razie ciężko mi wyobrazić sobie przełączanie pomiędzy telefonem a samochodem za każdym razem kiedy wsiadam/wysiadam.

A czy na adapterze jest chociaż logo Alfy :)

Zobaczymy jak będzie to działało w T-mobile. Jak na razie ciężko mi wyobrazić sobie przełączanie pomiędzy telefonem a samochodem za każdym razem kiedy wsiadam/wysiadam.
Ja też jestem abonentem T-mobile. Działa to nawet znośnie - trzeba się przyzwyczaić. Niestety obsługa telefonu pokładowego w 159 nie jest zbytnio wygodna. Lepszy byłby BT.
Pozdrawiam.
- Rafał

Jak na razie ciężko mi wyobrazić sobie przełączanie pomiędzy telefonem a samochodem za każdym razem kiedy wsiadam/wysiadam.
wcale nie trzeba przełączać/przekładać, wystarczy uzyskać od swojego operatora drugą kartę SIM.
My tak mamy. Drugą kartę wkładasz na stałe do czytnika i problem z głowy.
Jest za wydanie jakaś opłata, ale nie pamiętam ile.

Drugą kartę już mam w domu. Włączenie usługi tandem to 60 zł. To co mnie zastanawia to wpisywanie tego nr aktywującego 9600. Czy za każdym razem wchodząc do auta muszę go wbijać, a wychodząc i wyłączając samochód wpisywać w telefon? Czy po wyłączeniu silnika telefon sam loguje się do sieci.

Dlatego zastanawiam się, czy nie kupić radia 2DIN- zastanawiam się nad app radio Pionieer'a (SPH-DA01).

Ja nigdy takiego kodu nie wpisywałem...
Generalnie po zgaszeniu samochodu telefon komórkowy przenośny nie jest aktywny. Sytuacja wygląda tak jakbyś miał go wyłączonego. Dopiero kiedy z niego gdzieś zadzwonisz (zainicjujesz połączenie) telefon się aktywuje.
Pozdrawiam.
- Rafał

Ja bardzo rzadko używam zestawu głośnomówiącego w mojej AR. Leniwy jestem na ciągłą zmianę karty- no chyba, że jadę gdzieś daleko. A tak, to wolę trochę połamać przepisów ruchu drogowego.

Amortyzatory
Powrót