[33] gażniki Dellorto

kozbi

Nowy
Auto
Alfa Romeo 33 SW Carb Media"L" Kod wersji 907B3 1,5 (AR30734)
Kończę renowację swojej Belli. Mój bul polega na ustawieniu gażników. Jako że mam w swojej 33 dwa gazniki Dellorto potrzebuję pomocy w tym temacie.

Musisz wejść w posiadanie 2 wakuometrów żeby zsynchronizować gaźniki. Regulując cięgno musisz ustawić identyczne podciśnienie

Musisz wejść w posiadanie 2 wakuometrów żeby zsynchronizować gaźniki. Regulując cięgno musisz ustawić identyczne podciśnienie
Dzięki za podpowiedz, poszukam jakiegoś machera w Lublinie.
Pozdrawiam

Zainteresuj się warsztatami motocyklowymi. Najprędzej tam znajdziesz kogoś kto pomoże z gaznikami.

Witam.
Dzięki za podpowiedz, na dziś moja wiedza poszerzyła się przekopany temat w YOUTUBE.
Wniosek podstawowy SYNCHRONIZER (ok 300zł} i WAKUOMETR (ceny różne).
Bez tych przyrządów nie ma co podchodzić do gazników Dellorto.
Piszę to dlatego że mogą mieć taki dylemat koledzy "chorzy" na klasyczne zasilanie.
Pozdrawiam wszystkich "chorych " na BELLE

Witam.
Dzięki za podpowiedz, na dziś moja wiedza poszerzyła się przekopany temat w YOUTUBE.
Wniosek podstawowy SYNCHRONIZER (ok 300zł} i WAKUOMETR (ceny różne).
Bez tych przyrządów nie ma co podchodzić do gazników Dellorto.

Jeszcze dorzuć do tego sondę szerokopasmową żeby w obciążeniach na drodze ustawić odpowiednio skład mieszanki. Gdzie to auto stacjonuje?

Sam sobie możesz zbudować zestaw do synchronizacji. Da zegary, przewody i dławiki w nich (ja zrobiłem z plastikowej części igły do strzykawki).

Sam sobie możesz zbudować zestaw do synchronizacji. Da zegary, przewody i dławiki w nich (ja zrobiłem z plastikowej części igły do strzykawki).

Nawet zegarów nie trzeba, wystarczy kawał węża igielitowego i np. ATF :)

Witam.
Morze zapodałbyś na fotce jak to wygląda

Moja wiedza zwiększyła się na tyle że zamykam temat.

Amortyzatory
Powrót