Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Sebastian odczep się od goldaNiepokoi mnie pomysł, że chcą używać Golda.
Moim zdaniem optymalny gradeint temperatur gazu to 28-45 stopni. Z goldem problem nie polega na tym, że nie ma 50 stopni, tylko na tym, że ilość ciepła przekazywanego w tym reduktorze do gazu przy przepływie wody rzędu 20l/min i temperaturze wody na wejściu rzędu 90 stopni jest mniejsza, niż ilość ciepła potrzebna do odparowania i ogrzania gazu z 0 stopni w fazie ciekłej do nawet tylko 7-10 stopni w fazie lotnej - w ilości potrzebnej do wykarmienia 230KM w silniku o przeciętnej sprawności, przy AFR rzędu 12,5 - "zamarznięcie" jest po prostu nieuniknione, kwestia ilości czasu potrzebnego na to, by bufor ciepła uwalnianego z korpusu reduktora się wyczerpał.Sebastian odczep się od golda
4 auto jeżdzi mi na KME i jest dobrze a gadanie ,że wadą jest przymarzanie przy 230 to przesada.
Dla jednych jak lpg nie ma 50 st to wada a dla innych to zaleta.
Ja wolę jak mam, wiecej gazu w gazie,,![]()

Tu się zgadzamy.Dlatego lubię goldaMoim zdaniem optymalny gradeint temperatur gazu to 28-45 stopni
Tu się zgadzamy z jednym ale, do normalnej jazdy nawet z chwilowym pałowaniem na każdym biegu gold spokojnie wystarczy.temperaturze wody na wejściu rzędu 90 stopni jest mniejsza, niż ilość ciepła potrzebna do odparowania i ogrzania gazu z 0 stopni w fazie ciekłej do nawet tylko 7-10 stopni w fazie lotnej - w ilości potrzebnej do wykarmienia 230KM w silniku o przeciętnej sprawności, przy AFR rzędu 12,5 - "zamarznięcie" jest po prostu nieuniknione
W 156 na autobanie z dopiero po dłuższej jeżdzie powyżej 220 temperatura lpg spadła mi na 9 st.
Natomiast jak prędkosć oscylowała 170 do 200 w jednostajnej jeżdzie to było wystarczajaco.
Koniecznie napisz jak będzie sie sprawował po 80 tyś.założyłem Scorpiona GT plus
Koniecznie napisz jak będzie sie sprawował po 80 tyś.
Skorpiona dwa razy reklamowałam w 147 a potem poszedł do żyda a gold żyje i żyje
No właśnie nie. Nie zrozumiałeś, Kolego. Możesz przepuszczać przez golda całą wodę świata, ale jeśli ma temperaturę 90 stopni a nie 135, to żadne zwiększanie strumienia wody już nic nie da - woda wypływa niemal tak ciepła jak wpływa, bo ciepło nie przenika do gazu, paniatno? Sprawność wymiany strumienia ciepła, a nie zbyt mała ilość wody jest problemem, a rozwiązać go (teoretycznie) możnaby było tylko zwiększając <delta t>, czyli róznicę temperatur po obu stronach wymiennika ciepła. W praktyce oczywiście to niemożliwe, bo jak napisałem - temperatura wody musiałaby wynosić przynajmniej 135 stopni - a to mało realneZawsze można się poratować nakrętką fi 8 lub zapożyczonym zaworem łada, polonez fiat 125 i przepływ cieczy inaczej zbilansować hihi.
Zapraszam.Moja Bella przez kilka lat śmiga na LPG , sekwencja STAG 300. Od dluzszego czasu silnik faluje na niskich obrotach , w trakcie jazdy muli i coraz częściej w trakcie jazdy gaśnie silnik. Polećcie mi dobry zakład w okolicach Rybnika który mi to opanuje a na naprawę udzieli gwarancji.