• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[156] Franka u Mańka :)

maniek015

Nowy
Auto
Peugeot 508 SW 2.0 HDi 12' Active
Witać.

Chciałbym się pochwalić moim nowym nabytkiem, który do grodu Kraka ściągnąłem z pod Lubina od użytkownika 1kolo2.

Sprawiłem sobie Frankę - Alfę Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v M-Jet 140KM z 2004 roku.

Franka urzekła mnie od pierwszego wejrzenia, oglądałem wiele samochodów, ale gdy zobaczyłem ją powiedziałem sobie muszę ją mieć, i na szybko wyskrobałem PW do 1kolo2 i po tygodniu Alfa stoi w moich skromnych progach.

Co mam w planach z nią uczynić?
- Wybrać się do Cinka na małą dodatkową porcję koników
- Zaślepić całkowicie EGR...

Na tą chwilę to tyle, gdyż autko nie wymaga wkładu finansowego. Przebieg jakim się chwali to 200104km.

Poniżej zdjęcia :

Pozdrowionka

P.S - Może ktoś chcę moją 145 sobie sprawić? :D

Mam nadzieję, że będzie Ci się jeździło nią tak fajnie jak mi. Powodzenia i radości z autka:)

P.S. Kapitalny tytuł tematu:)

Ksenon na zwykłym reflektorze czy to jakieś inne żarówki ? Bo nie chciał bym spotkać Ciebie na drodze.

Wnętrze najładniejszy welur :)

Już wiem, że autko wpadło w dobre ręce. Jak tylko wrócisz od Cinka to wypisz proszę co dokładnie tam porobił i pochwal się wykresem :). Prędzej czy później bliźniaczą siostrę już twojej belli też czeka taka operacja :D.

Oby spisywała się tak samo jak spisywała się u nas- czyli bezproblemowo:)

Ksenon na zwykłym reflektorze czy to jakieś inne żarówki ? Bo nie chciał bym spotkać Ciebie na drodze.
Ja ją spotykałem nie raz :) i uwierz mi, że nie razi nikogo jeżeli oto Ci chodzi. Trzeba dobrze ustawić i wszystko gra.

Długo w garażu 1kolo2 miejsca nie zagrzała.

Długo w garażu 1kolo2 miejsca nie zagrzała.
A która zagrzała :P Max rok potem auto się nudzi. Teraz panuje fala na GT zobaczymy czy ono na dłużej zagości. Ciężko dogodzić :P

Ty też będziesz zmieniać na GT? :)

Co do "Franki". Dalej się podoba. :)

Ty też będziesz zmieniać na GT? :)
Niee... Ja pozostaje wierny modelowi 156. W GT nie ma pięknych zegarów w tubach, deski rozdzielczej skierowanej do kierowcy i klamek jak od starej lodówki z wciskanym przyciskiem i tak pięknego ryjka, a brak ramek w drzwiach tego nie wynagrodzi:P.

Ale tylko przed którymyś tam rokiem. Chyba 2006.

Mi osobiście też 156 po FL bardziej się podoba niż GT. :)

Mi osobiście też 156 po FL bardziej się podoba niż GT.
156 to pod wieloma względami fajne i funkcjonalne auto, przynajmniej dla mnie. Miałam dwie i nie będę się zarzekać, że kiedyś nie kupię trzeciej:) Zresztą tej też nie chciałam do końca się pozbywać, ale Maniek był tak przekonywujący:) . Niech mu służy:)

156 to pod wieloma względami fajne i funkcjonalne auto, przynajmniej dla mnie. Miałam dwie i nie będę się zarzekać, że kiedyś nie kupię trzeciej:) Zresztą tej też nie chciałam do końca się pozbywać, ale Maniek był tak przekonywujący:) . Niech mu służy:)

Będzie służyć, będzie. Bez problemu wróciłem z Lubina do Krakowa, po drodze zaliczając jeszcze Jelenią Górę. Dziś kulturalnie zawiozła mnie do pracy, a teraz grzecznie czeka na 22 aż tylko do niej wsiądę :)

Nie oszukuj się ... bez soczewki ksenon wali, że hej.

Nie wali, nie wali. Albo po prostu różnie odnosimy się do tego pojęcia, jak dla mnie, nie jest to oślepiające

Ja ten plastik u siebie już szlifowałem. Mimo oryginalnej rury przycierał ją delikatnie i nie chciałem dopuścić do pssssss..... :cool:

Ja ten plastik u siebie już szlifowałem. Mimo oryginalnej rury przycierał ją delikatnie i nie chciałem dopuścić do pssssss..... :cool:
Dziwna sprawa. U mnie było wszystko ok na oryginale. Jak włożyłem kwasówke to dotykała plastiku, ale temperaturka zrobiła swoje i teraz jest już idealnie i wygląda tak jakby miało tak być:)

też byłem zdziwiony, ale na wzmocnieniu(zakręcie) rury było widać delikatne nacięcia od tego ów plastyku :P

A u mnie z kolei plastikowa osłonka wogóle nie chciała mi tam wleźć :D

Amortyzatory
Powrót