Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Ja mam Cybex Sirona S i-Size, jestem bardzo zadowolony, jest dość kompaktowy, córka jeździ za mną i się wszystko mieści (mam 184cm). Przy Be Safe izi go x2 fotel musi być z 3-4cm bliżej kierownicy. Dodatkowo dziecko fajnie w nim jest ułożone, głowa nie spada.
Ja swoje dzieciaki wożę w fotelikach Recaro Young Sport i bardzo sobie chwalę, choć są mocno obudowane, ale foteliki fajnie się modyfikuje wraz z wiekiem dziecka.
W Stelvio trzeba wysunąć zagłówek na tylnej kanapie, by dobrze przylegały do siedzenia.
Zobacz foteliki Polskiej firmy Avionaut. Nie wiem skąd jesteś,ale pod Warszawą (Grodzisk Maz.) jest koleś który bardzo dobrze doradzi Ci co i jak i zmierzy kąt pochylenia.
Za parę miesięcy zostanę tatą i zaczynam temat fotelika dla niemowlęcia. Chciałbym zapytać konkretnie użytkowników Giulii o doświadczenia. Jeżdżę Alfą Romeo Giulia Veloce 2019 (ISOFIX na tylnej kanapie). Szukam fotelika dla noworodka (0–13 kg / i-Size), który: będzie bezpieczny (najlepiej coś sprawdzonego w testach ADAC), dobrze współpracuje z bazą ISOFIX, oraz pozwoli w miarę komfortowo siedzieć osobie ok. 170 cm na przednim fotelu pasażera (fotelik za pasażerem). Rozważam zarówno klasyczne nosidełka, jak i ewentualnie coś na bazie ISOFIX. Czy możecie polecić konkretne modele, które sprawdziły się u Was w Giulii? Jak wygląda u Was miejsce z przodu po zamontowaniu fotelika za pasażerem?
Gratuluję. Ja u siebie mam avionaut pixel pro i niestety przez bazę isofix zajmuje dużo miejsca, fotelik sam w sobie naprawdę ok, używamy już przy drugim dziecku bo pierwsze ma już trzeci fotelik. Montaż na miejscu pasażera wymusza spore przesunięcie przedniego fotela do przodu, ja przy 200 cm wzrostu nie jestem w stanie jeździć na miejscu pasażera, żona okolo 175 cm wzrostu jakoś się mieści ale ciężko mówić o komforcie podróży. Niestety ale Giulia to nie jest samochód rodzinny, u nas jeździ nią żona na miejscu, w większości sama rozwozi dzieciaki i jest w miarę ok ale w dłuższe trasy tylko stelvio, nieporównywalnie więcej miejsca.
Nie bedzie problemu, wszystko mi sie do tej pory mieścilo, bez kompromisow, mam kilka cm wiecej. Maxi cosi z baza, joei tylem, przodem. Raczej wiecej się zmieści niż nie, a jak chcesz mieć pewność to w stacjonarnym sklepie, każdym jednym, mozesz przymierzyć
Giulia to jest jak najbardziej samochód rodzinny, dla rodziny o rozsądnym wzroście
Zjechaliśmy julką kawałek europy w formacji 2+2 i bardzo dobrze się jechało. Wtedy jedno dziecko jeszcze było w ostatnim foteliku (nie poddupnik, pełnowymiarowy fotelik z ochroną głowy).
No ale fakt faktem, że średni wzrost rośnie.
Ja mam 185 cm wzrostu, żona coś kolo 170 cm. Nie chodzi o to, by jechać z przodu rowalonym jak pasza, ale żeby w miarę możliwości móc pojechać komfortowo w 2 dniową podróż do np. Chorwacji. Do Grecji jechaliśmy we 4 osoby dorosłe i dało radę bez marudzenia pasażerów. Także teraz to co najwyżej 2+1, ale fajnie by było zachować komfort. Fotelik raczej rzadko będzie przekładany, bo mamy obecnie jeden samochód.
Bronek90, dzięki za podanie modelu i opisanie sytuacji, raczej postaram się poszukać czegoś bardziej kompaktowego.
Tomaszko, tak wiem, ale chciałbym wiedzieć jakie w ogóle modele brać pod uwagę, bo też niewykluczam używki. Moze akurat ktos ma cos, co fajnie się spisuje i dobrze wpasowuje się na tylną kanapę w Giulii.
Jo_gurt, da się wybrać tym autkiem w 4 osoby dorosłe na urlop, a jeżeli ktoś ma trumne jeszcze, to w ogóle bajka
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.