fotele z GT do 156

patryk.mk1

Nowy
Auto
AR 156 1.8 TS + LPG Manual 1998r. Rosso. Alfa Roemo 166 Ti 3.2 v6 2004r.
Witam!

Posiadam komplet skórzanych foteli od GT i zastanawiam się czy będą pasowały do 156,
orientuje sie ktos jak wygląda sprawa z tylna kanapa?

Przepraszam jeśli temat sie powtarza - znalazłem tyla tematy o przekładaniu do 147..

Pozdrawiam i gory dziękuję

no cóż ciężko stwierdzić.. raczej małe szanse.. że będą pasować.. przede wszystkim GT jest 3 drzwiowe więc miałbyś w 5 drzwiowym aucie klamkę do pochylania oparcia fotela.. i nie wiadomo czy poduszka będzie pasować w boczku w fotela.. kostka od niej.. bo tak poza tym to sam materiał można odkręcić i zapewne będzie pasował do szyn od 156..

Tylna kanapa napewno nie będzie pasować..

Ale pozostaje pytanie czy warto? Jeśli Twoja tapicerka jest zniszczona.. to kup ładną skórę od anglika 156.. i dopasuj do swojego auta.. ja tak zrobiłem.. i wyszło tanio, skóra w idealnym stanie.. i oba przednie fotele mają pełnę regulację.. bo mój fotel dostał po moim starym fotelu regulacje.. a pasażer dostał fotel kierowcy anglika.. pare dni roboty i masz piękne skóry.. ;)

A pokaż zdjęcie foteli z GT :)

Co do przekładki przednich fotel to da się bo już ktoś na forum pisał o tym, przeróbka tyba lekka szyn była konieczna bo otwory nie pokrywają się. Tylna kanapa to już zupełnie inna kwestia i tu jedynie cud pozwoliłby jakoś to przypasować.

No jak mówiłem fotele zapewne da radę.. no bo to wszystko na podobnych szynach idzie.. ;)

Ale ja mówię również po co :P

Dokładnie tak - do 156 lepiej znaleźć Recaro z TI (skóra) czy tam sporpack 2 (materiał).

Czyli takie:

int2.jpg

Posiadam komplet skórzanych foteli od GT i zastanawiam się czy będą pasowały do 156,
orientuje sie ktos jak wygląda sprawa z tylna kanapa?
Ja mam u siebie foteliki ze 147 3D z przodu założone (wyglądają jak z GTA tylko obszyte materiałem nie skórą) ale nie jest to "plug and play" szyny kompletnie nie pasują. Szyny są szerzej o 3 cm a rozstaw otworów w szynach jest o 2 cm większy. tylna kanapa z 147 jest 20 cm węższa, zakładam że podobnie jest z kanapą od GT więc włożenie jej do 156 raczej odpada.

drift-r - to są zdjęcia tych foteli (dla zainteresowanych - mogę sprzedać z boczkami)

20120117311.jpg20120117314.jpg

wheelerwasp02 - fotele mam w dobrym stanie, bez plam, czyste i wgl.
lecz wcześniej jeździłem GT w której miałem takie i są dla mnie wygodniejsze.
Może kiedyś się skusze na nowe dedykowane dla 156 kubełki,
lecz od niedawna mam ta 156 wiec narazie staram sie porobic to co najwazniejsze :)

Dzięki wszystkim za odpowiedzi !

Pzdr.

Dziwne są te fotele bo obszycie nie jest oryginalne jak fabrycznie.

Z GT wyglądają tak:

z1837275Q,Sportowe-fotele-sprzyjaja-wygodzie--Tablica-przyrzadow.jpg

To są fotele ze 147 tyle że z tym trochę innym przeszyciem.

no własnie w GT którą wczesniej jeździłem, tez były inne..
te których zdjęcia przesłałem są podgrzewane jest taka opcja ze to własnie dlatego?

Podgrzewanie nie ma tu nic do rzeczy. Wygląda to trochę jakby zderzyć ze sobą fotele z GT i 147 aczkolwiek więcej w nich tych ze 147 chociaż mamy tu przeszycie charakterystyczne dla GT. Ktoś to jakoś dziwnie wykombinował i chyba widziałem jr kiedyś na allegro.

no faktycznie dziwnie wyglądają te pierwsze fotele

z1837275Q,Sportowe-fotele-sprzyjaja-wygodzie--Tablica-przyrzadow.jpg

Amortyzatory
Powrót