• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[GTV Spider] Fotele GTA w Gtv

W Gtv przy fotelach standardowych mało kto siądzie z tyłu, przy tych fotelach GTA nie ma opcji siedzenia z tyłu, chyba że fotelik dla dziecka, ja przy posiadaniu 4 Gtv w ciągu 8 lat zabrałem tam kogoś z 3 razy, i to na krótkim odcinku bo póżniej to pasażęr by juz chciał lepiej na piechote iść:) to nie 156 że dach jest w miare wysoko i miejsca jest. Jak ktoś liczy że w Gtv na tyle da się podrużować to chyba za kare:)

Dokłądnie raz zabrałem znajomego , i gdy wysiadał powiedział ze wolałby zebym go przejechał samochodem niż spowrotem tam siąść.. Miejsce z tyłu traktuje jak pułke na szybkie zakupy ;)
Odnośnie wcześniejszego Ktoś ma wiedze z których modeli jeszcze fotele podejdą??:)

na pewno ze starszej Lanci Delty, też są wygodne i mają masywne oparcia

tu jeszcze jedna fotka można się przypatrzyć że najgłębsze miejsce w fotelu jest na poziomie szyn, w dół można jeszcze zejść ale już na stałe, taka wersja jest do normanego użytku

4.jpg

Ostatnia edycja:
Koledzy, czy ktoś próbował zainstalować do Gtv fotele z Alfy GT (mają odchylane oparcie i podobne szyny jak w 156)?

Ja do 156 wsadzałem fotele z GT. Mają szersze szyny ale da radę to zrobić.
Więc jeżeli fotele z 156 pasuja do GTV to i te z GT można włożyć. :)
Tylko z Gt sa nieco wyższe.

Lukas, czy fotele nie haczą o tunel środkowy?
Co zrobiłeś ze starymi fotelami?

Nie haczą o tunel środkowy, ani z drugiej strony, jedynie co się delikatnie ociera to mocowanie pasa w dolnej części, ale i w oryginale tak samo dotykało tunelu, oryginalne fotele zostają , nie bede sie ich pozbywać, są w super kondycji Alfa przejechała 83.000km i większość to w Niemczech, później i tak wrócą na swoje miejsce przy ewentualnej sprzedaży.

Odkopuję temat.
Czy fotele z GTV pasują do Spidera?
Jeśli tak, to czy ma znaczenie ph1, ph2, ph3?
Pozdrawiam.
- Rafał

Fotele są takie same ale nie mają przelotki na pas. W zaleznosci od roku roznia się wizualnie.

Tak. W fotelu spider jest miejsce na dwie śruby do przykrecenia uchwytu pasa.

Amortyzatory
Powrót