• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Flitr odmy?

michal87tg

Nowy
Auto
AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm
Witam
Mam pytanie odnośnie filtra odmy bo nie podoba mi się za bardzo mi się podoba że sobie to leci z powrotem do silnika i zastanawiam się czy nie zrobić jakiegoś zbiornika bądź po prostu wywalić go i żeby swobodnie czy ktoś coś z odmą robił może jakieś sugestie bądź podpowiedzi będą na pewno przydatne...

A chcesz żeby ubywało Ci oleju w silniku? Te opary muszą być skroplone i trafić do miski.

Pozdrawiam kolejnego "poprawiacza fabryki" - kolego doczytaj po co masz tę odmę i jak ona działa, a potem twórz "genialne inaczej" rozwiazania (diesel to nie benzyniak)

tak ale syfu który się przykleja wszędzie i może zakłócać pracę czujników i potem auto wariuje to już nikt nie powie ja zapytałem fabryki jeszcze nie poprawiłem... tylko spytałem czy ktoś testował inne rozwiązanie...

Syf w kolektorze to masz ze spalin dostarczanych zaworem EGR, a w odstojniku jak się skropla pary oleju to po prostu wracają do miski

A może by tak włożyć 20 litrową bańkę oleju do bagażnika i niech zasysa świeży olej, a opary z syfem można w atmosferę puscić?

Amortyzatory
Powrót