• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Filtry, czy warto montować

• Autor wątku Autor wątku Rost
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam odświeżę temat , kupiłem filtry paliwa MAXGEAR-a oleju KRAFT powietrza też krafta i pytanie czy serio są to straszne lipy ? Sprzedawca zapewniał mnie że dużo tego sprzedaje i nikt się nie skarżył . Niestety nie miałem za dużo kasy bo tak od razu brałbym boscha .

nie ma paniki grunt że wymieniasz systematycznie. Dziś już wszystkie firmy droższe, tańsze nie są aż tak zróżnicowane jakością a i tak większość dostępnych na rynku jest produkowane przez te same firmy tylko opakowania i napisy inne.

Witam odświeżę temat , kupiłem filtry paliwa MAXGEAR-a oleju KRAFT powietrza też krafta i pytanie czy serio są to straszne lipy ? Sprzedawca zapewniał mnie że dużo tego sprzedaje i nikt się nie skarżył . Niestety nie miałem za dużo kasy bo tak od razu brałbym boscha .
Sprzedawca zawsze będzie zapewniał o tym, że jego towar jest najlepszy. Jeśli chodzi o tą firmę to niższa półka. Ale ważne, że zmieniasz na bieżąco. Ja kiedyś miałem sytuację, że zamontowałem filtr paliwa coś ala kraft i po jakimś czasie zaczął przeciekać. Od tej pory staram się zakładać markowe, bo jednak ceny nie zabijają.

Nawet w górnej półce zdarzają się buble. A co do krafta to mam założone na przedzie 2 amortyzatory 100 tysięcy już zrobione i działają.

No właśnie na tą wymianę tak się złożył brak kasy a że już z 12 tkm minęło od ostatniego serwisu to wolałem kupić ten zestaw niż by miało mi się coś zatrzeć

I ja i tato od lat stosujemy filtry:
oleju Filtrona, zmiana co 8 tyś
paliwowy MANN
powietrza UFI
kabinowy 2x w roku , teraz mam akurat maxgear
Każdy produkt z innej parafii, ale się sprawdzają w takiej konfiguracji.

Amortyzatory
Powrót