Filtr stożkowy

michal87tg

Nowy
Auto
AR 156 po FL SportWagon 1.9 JTDm
Mam pytanie czy ktoś ma założony filtr stożkowy do swojej belli no i oczywiście jak ma zrobiony dolot do tego filtra? Jakby ktoś miał jakieś foto to byłbym wdzięczny :D

A po co ci ten stożek - chcesz pogorszyć osiągi?

A po co ci ten stożek - chcesz pogorszyć osiągi?

Tak to może nie pisz, bo są tutaj zagorzali zwolennicy tego rozwiązania i mi się już dostało za krytykę takich przeróbek...

Ci "zagorzali zwolennicy" jak piszesz, nigdy nie byli na hamowni swoim autem...

zaloz stozek! na pewno bedzie ze 30km wiecej!

tak na powaznie wloz oryginal bo zajedziesz przeplywke - sam stozek NIE DAJE NIC a juz na pewno nie te ze allegro po 40-50zl

dolot z nierdzewki badz podobnego materialu o polerowanej powierzchni wewnetrznej, laczniki elastyczne mozna kupic na allegro i przede wszystkim nalezy pamietac o srednicy wew dolotu! to nie moze byc wyssana z palca tylko konkretna dla tego silnika a jesli chodzi o marki filtrow szukaj w tych co ceny zaczynaja sie od 300zł tak mniej wiecej ;) ewentualnie daj sobie spokoj ze stozkiem i kup wklad "sportowy" np K&N czyli zamiennik oryginalnego

dolot z nierdzewki badz podobnego materialu o polerowanej powierzchni wewnetrznej, laczniki elastyczne mozna kupic na allegro i przede wszystkim nalezy pamietac o srednicy wew dolotu! to nie moze byc wyssana z palca tylko konkretna dla tego silnika a jesli chodzi o marki filtrow szukaj w tych co ceny zaczynaja sie od 300zł tak mniej wiecej ;) ewentualnie daj sobie spokoj ze stozkiem i kup wklad "sportowy" np K&N czyli zamiennik oryginalnego

Krótko i na temat.

żeby osiągnać efekt przez taką modyfikację trzeba już trochę zainwestować tanie filtry i ogolnie sam filtr mało tu da ... myślę że dobra modyfikacja dolotu (musi być on policzony ) to koszt około 1000zł ... można taki dolot kupić np firmy BMC ... wydaje mi się że jesto to opłacalne jeśli za tym pójdzie modyfikacja wydechu :) no bo to przecież bardzo powiązane ze sobą układy ... a profi wydech to też nie mały koszt ... no i do tego wyjazd na hamownie koszt od 50 do 150zł ... przed i po modyfikacjach ... aby mieć pewność ile sie uzyskało ...

Amortyzatory
Powrót