• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[164] filtr powietrza pipercross

krycho91

Nowy
Auto
164 T.S
witam, przedwczoraj doszła do mnie paczka ze sportowym filtrem pipercrossa który wchodzi do oryginalnej obudowy. cena śmieszna bo 35 zł + przesyłka. na razie go nie zakładałem bo poczekam na zmianę oleju i resztę filtrów przed zimą. i takie pytanie czy miał ktoś z tym kiedyś do czynienia?? sprawdza się??

gdzie dorwałeś za taką cenę? jak by był do 155 sam bym łyknął

ja miałem pipercross w 33 poprzedniej, bez zastrzezen:)

cena ok... chyba sie przed zima skusze

tez chciałem kupić.... ale koles odpisał że mieli do 164 tylko 2 sztuki w promocji i juz poszły.... a bez promocji 274 zeta sztuka :P

filtr dzisiaj przyszedł. Powiem szczerze jest różnica , auto na pewno lepiej ciągnie od dołu i już nie ma takiego dużego skoku w mocy jak włącza się wariator (moment na dole pewnie podskoczył). Zmienił sie dźwięk wydechu pod obciążeniem (stary filtr miał najechane 10kkm). Za 35 zł to bardzo udany zakup ale chyba 100 bym za to już nie dał.

Jeszcze raz dzięki krycho za linka.

Ostatnia edycja:
a jak z konserwacja? sa jakies plyny do czyszczenia, olejki itd?

filtr był sam ale nasączony i zamknięty hermetycznie więc o olejku (który podobno zapobiega chłonięciu i przedostawaniu się wody) będę myślała rok :)

a jakaś instrukcja co ile go miziać?

rafał_155 nie ma za co, w sumie 100 też bym nie dał ale z każdej okazji trzeba korzystać:) mój jeszcze czeka w pudełku, dopiero przy zmianie oleju go założę:) a co do nasączania to u mnie w instrukcji jest napisane żeby myć go i nasączać wtedy gdy będzie brudny:)

Amortyzatory
Powrót