• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Filtr powietrza obudowa

Auto
AR 156 2002r. 1.9 JTD 115 KM SPORTWAGON
Witam , wymienialem dzis termostat i przy okazji chcialem wymienic filtr powietrza , niestety sruby z obudowy sa tak zardzewiale ze jak wkladam klucz to kreci sie i robia sie okragle :( prosze o porade czy ktos juz mial taki problem i co zrobil... 1.9 JTD 115 KM

Najlepiej wyjąć filtr razem z rurą gdzie wkładasz przepływomierz dołem. Chyba że wyjmiesz aku, okręcisz podstawę i czymś uda Ci się odkręcić, rozwiercić, zeszlifować.

- - - Updated - - -

Szukanie nie boli
http://www.forum.alfaholicy.org/156/86745-klopotliwa_wymiana_filtra.html
druga strona na forum.

U mnie poprzedni właściciel miał też taki problem on pourywał sruby i pochwytał górny dekiel na "farmery"(był idiotą albo miał specjaliste jedynego w swoim rodzaju). Ja po załataniu dziur po farmerach usunąłem stare gwinty w obudowie rozwiercając je a docelowo przewierciłem na wylot. Gwinty które trzymają dekielek górny z obudową zastapiłem śrubkami z duzym grzybkiem , a żeby nie było z tym problemów podgrzałem je i troche wtopiłem w plastik puszki. A potem już tylko założyć dekielek i przykrecić. Mam silnik V6 ale obudowy filtra tej samej konstrukcji tak mi się wydaje

widzialem juz kiedys te tematy :) ale szukalem w wyszukiwarce i nie umialem znalesc :) widocznie slabo :) dziekuje bardzi :) zabiore sie za to jak znajde caly dzien wolnego czasu : D haha :)

Witam Panowie potrzebuje tego dekla do filtra powietrza silnik 2.4 jtd 140km.Nie ma może ktoś do sprzedania??

Witam Panowie potrzebuje tego dekla do filtra powietrza silnik 2.4 jtd 140km.Nie ma może ktoś do sprzedania??
szlachetny panie ,jest na tym forum taki specjalny dzial zajmujacy sie czesciami do TWOJEGO modelu także, nazywa sie BAZAR,złóż tam swoje zapytanie

A wiecie może , czy obudowa filtra od silnika 2,4 JTD rózni się czymś od tej do 1,9 JTD ?

Amortyzatory
Powrót