• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Filtr Powietrza jaki Problem.

Konrad20

Nowy
Auto
alfa romeo 159
Witam posiadam Alfe Romeo 159 1.9 jts 160km 2006r. Pół roku temu wymieniłem filtr powietrza i przez ten czas samochód nie chciał się wkręcać na obroty winnym okazał się filtr powietrza purefluxa. Więc moje pytanie brzmi jaki filtr powietrza powinien być zamontowany w 159 2006r 1.9 Jts.Ponieważ tamten nie przepuszcza aż tyle powietrza a jest czyściutki .Czekam na odpowiedzi .Samochód bez filtra wkręca się bardzo ładnie na obroty byłem sprawdzić.

Ja przejechałem Bosch, Knecht (Mahle) oraz długodystansowy K&N.
Pierwszy raz czytam o takim przypadku w 159 :-)

Niestety ,a ja spotykam się któryś raz np .Ciężarówki MAN nie znoszą zamienników filtra powietrza od razu moc tracą .Więc Pureflux nie nadaje się do 1.9 Jts .Jaki filtr do 100 złotych polecacie ?.

- - - Updated - - -

Po prostu w filtrze są perforacje które przepuszczają powietrze .Widocznie ten nie przepuszcza wystarczająco .Od początku samochód stracił moc przez ten filtr .Więc jaki koledzy filtr polecacie tylko w miarę cenna żeby było do 100 złoty najlepiej .

Niedawno założyłem UFI i jest wszystko dobrze ;)

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Jaki , tam mistrzu motorek posiadasz ?. Ile kosztował filtr .UFI dobra firma .A ile kosztuje ORYGINALNY FILTR POWIETRZA ?

Ja mam 2.2 ale to nie robi różnicy,za filtr zapłaciłem 53 zeta,w sklepie u znajomego
A ile ori to niestety nie wiem

Dzięki Wielkie w poniedziałek montuje UFI .Pozdro

Ok,pozdrawiam
Wojtek

Kolega napisał że UFI wystarczy , ja szalenie nie jeżdżę więc potrzebuje zwykłego normalnego filtra powietrza :), który przepuści odpowiednią ilość powietrza .

Zamykam temat UFI Pomógł, tak więc kupujcie UFI TYLKO bo oryginalnie były pchane do alf .Pzdr

Bez przesady. Nigdy nie kupiłem UFI do powietrza i nigdy wtopy nie miałem. Ale co prawda Purfluxa też kupowałem, tylko inne markowe.

Amortyzatory
Powrót