[146] Filtr Powietrza i obudowa

R

reebok90

Guest
Witam wszystkich

Mam pytanie - Którą stroną powinien być włożony do obudowy filtr powietrza?

Autko to AR 146 1.6 boxer 96r

Mam do naprawy lub wymiany obudowę filtra powietrza bo mi cały czas na gazie kicha, a na benzynie czasem zapala się marchewka - pęknięte ucho od górnej części obudowy

1444498976

Nie wiem czy poprzedni właściciel zakładał dobrze filtr.

W takim razie mam założony dobrze, tylko na 100% bierze obudową lewe powietrze, przewody i świece wymienione 2 miesiące temu.

Regulacja gazu?

W takim razie jak reguluje się skład mieszanki - parownik lovatec

Takie regulacje proponuję u gaziarza, nie weźmie za to fortuny :D chyba, że masz coś popsute...

Dziękuję bardzo za pomoc, jutro pojadę do gazownika i niech mi to ustawi, chociaż i tak w obecnych czasach to nie wiem czy bardziej nie opłaca się jeździć na PB95

Jeszcze jedno pytanko - ile prawidłowo powinna spalić przy ekonomicznej jeździe?

Wczoraj wymieniłem świece zapłonowe a przewody były wymieniane 3 miesiące temu i też wali w filtr powietrza, co to za przyczyna? Aha i ba benzynie świeci się cały czas marchewka i silnik podczas jazdy się muli a raz na parę sekund czuć przyspieszenie i znowu się muli i tak w kółko, a przed wymianą świec marchewka zapalała się raz na jakiś czas.

Komputer trzeba ją ogarnąć by działała na PB dobrze a później lpg. Napisz temat na lpg myśle że Grzesiek Ci pomoże.

Dobrze, tak właśnie zrobię. Masz rację, najpierw musi dobrze chodzić na benzynie. Mam tez formułę do czyszczenia wtryskiwaczy to przy dzisiejszym tankowaniu wleje jej trochę i będę czekał na efekty, a jak to nie pomoże to na tygodniu podjadę się podpiąć pod kompa.

Dobrze by było,żeby ktoś polecił mi dobrego mechanika od alfy w Piotrkowie Trybunalskim i okolicach

Mam podobne objawy,marchewka pali sie caly czas, auto muli do 3tys obr. kaszle itp , myslac ze to przewody, swiece prawie je wymienilem ale miedzyczasie po wynikach z kompa okazalo sie ze to wina:
-czujnik polozenia walka rozrzadu
-padnieta przeplywka

Nie moge powiedziec na dzien dzisiejszy czy to zniwelowalo objawy, gdyz trzeba uzbierac na taka operacje, ale czytajac to forum zapewne objawy te znikna.

Wlałem trochę formuły do czyszczenia wtryskiwaczy, zrobiłem na benzynie z formułą prawie 100 km i marchewka nie zgasła, a nadal go muli

Sprawdź wszystkie przewody od podciśnienia i wyczyści regulator ciśnienia paliwa. U mnie pomogło.

Ciśnienie pompy paliwa 4.0(bar)
Ciśnienie wtrysku / ciśnienie w układzie 2.8 - 3.2(bar)

Tak dokładnie to ten element. Natomiast jeśli chodzi o LPG to przyczyna jest źle wyregulowana instalacja, dlatego strzela do filtra.

Amortyzatory
Powrót