• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

filtr paliwa

rafalo

Nowy
Auto
Alfa156 1.8ts z 98r była Alfa GT 3.2 jest
gdzie znajduje się filtr paliwa w AR 156 1.8ts z 98roku

nie sprawdzałem wymieniałem olej i filtry i w sklepie powiedzieli ze filtra paliwa niema w tym modelu chciałem sprawdzić na forum czy to prawda:)

kolego te silniki mają orginalnie plecionke bo jak wymieniałem w sklepie byli bardzo zdziwieni co ona tam robi????

tak właśnie o tą chodzi w układzie wydechowym między kolektorami a katem

a co ma wspólnego ta plecionka z filtrem paliwa :confused: nie masz filtra po za filtrem oparow .

aaa!!! nie zauwazyłem to oddzielne pytanie ,takie zawoalowane

Ostatnia edycja:
Powiem tak:) Odwiedziłes sklep miesny:)hihihi ta plecionka tam musi byc, jak sama nazwa wskazuje łącznik elastyczny ma za zadanie akumulowac w sobie drgania pochodzace od układu wydechowego, nie przenosząc ich na podwozie, karoserie, czy tym samym poprawia żywotnosc kolektora wydechowego. Miałem na placu już troche alf, z wspawaniem tego łącznika własnie (jak stary sie rozsypał) i jeszcze nie widziałem żeby któras nie miała.

kolego te silniki mają orginalnie plecionke bo jak wymieniałem w sklepie byli bardzo zdziwieni co ona tam robi????
Tak.Paliwo filtruje"plecionka"z układu wydechowego.Genialne.

---------- Post dodany o godzinie 14:43 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:41 ----------

Filtra paliwa nie ma(poza siatką w pompie).

naucz się czytac lesio
Ja czy ty?

---------- Post dodany o godzinie 14:59 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:58 ----------

Pytanie założyciela tematu.

---------- Post dodany o godzinie 15:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:59 ----------

Twoja odpowiedz.

Amortyzatory
Powrót