• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Filtr paliwa ?? 156 JTD 2004

AR156ART

Nowy
Auto
Alfa 156 Lift 1.9 JTD
Panowie i Panie, proszę o pomoc, wycieka mi ropa spod silnika, konkretnie najprawdopodobniej z filtra paliwa, widać ze w roku u góry pokrywy filtra jest mokro, czy jest to uszczelka, o ile takowa się tam znajduje czy cały filtr do wymiany ?? Czekam, pozdrawiam.

spróbuj dokręcić filtr powinno wystarczyć

Wymień od razu sobie filtr, to koszt jakieś 50 zl, a na przyszłość się przyda:)

Pewnie, ja też bym nie rzeźbił tylko wstawił nowy :)

Spróbuj dokręcić filtr jeśli to nie pomorze to wymień na nowy. A i przed dokręceniem nowego filtra warto przesmarować uszczelkę ropą żeby miała lepszy poślizg

jak poluzują sie Tobie szpilki w kole to też wymieniasz je na nowe czy tylko dokręcasz??

Nie porównuj wymiany filtra (który może być walnięty) do wymiany kół :)
BTW zdarzyło Ci się kiedyś, że poluzowały Ci się szpilki w kole?... Bo mi nie :D

nowy filtr dobrej klasy to nie 50 a 80-100zl. ale i tak warto. spokoj w zimie jest bezcenny;-)

Hmm, ja płaciłem 48 zł za filtrona, ale ja mam 1.9...

Co to za super filtr za 100 złotych!!!, przy dokręcaniu filtra można z dużym prawdopodobieństwem zerwać(zmiąć) uszczelkę i wtedy po nowy nie masz czym jechać:(

A jak posmarujesz na wkręconym filtrze ,który ktoś radzi dokręcić:eek::)

A jak posmarujesz na wkręconym filtrze ,który ktoś radzi dokręcić

Strzykawką spróbuję dostarczyć ropę do uszczelki podczas delikatnego odkręcania?.... :)
A jak nie wyjdzie, to trudno.... nowy trzeba ;) Przed zimą nie zaszkodzi :)

Ale z was głąby. Skoro filtr przecieka, to uszczelka już jest nasmarowana. Swoją drogą na sucho i tak nic by się z nią nie stało. To gruba, sztywna guma. Dokręć też czujnik wody, który przykręcony jest do spodniej części filtra.

Mój przedmówca to Geniusz. ALE CO W KOŃCU ZROBIŁEŚ Z TA USTERKĄ?

Ostatnia edycja:
Ale z was głąby. Skoro filtr przecieka, to uszczelka już jest nasmarowana. Swoją drogą na sucho i tak nic by się z nią nie stało. To gruba, sztywna guma. Dokręć też czujnik wody, który przykręcony jest do spodniej części filtra.

Kolego, nie musi cieknąć z filtra dookoła, lecz zapewne tylko w jednym miejscu, więc jakim cudem ma być cała nasmarowana? I kultury trochę. Przejrzałem kilka Twoich postów, ogólnie nie jesteś zbyt rozgarnięty. Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót