[159] Filtr paliwa, 1,9 jtdm

blackrave

Nowy
Auto
AR 159 1,9 jtdm 2007/ 187,8 KM - 417 Nm
Witam,
Dziś byłem w niejednym z Was znanym carserwisie w waw, zaśpiewali mi za filtr paliwa ufi 340 pln, tymczasem trafiłem na allegro na gościa który sprzedaje "oryginalne" ufi filtry Filtr, nie powiem kusi. Co sądzicie o takim rozwiązaniu jak by nie liczyć prawie 200 w kieszeni.

Kupuję od czasu do czasu części na allegro, italtechnik posiada status supersprzedawcy więc jest raczej pewny, a że nie pobiera marży jak serwis to plus dla kupujących. Części do samochodów kupuję także w Nowej Soli (już od 7 lat) w ZMAX i często weryfikuję ceny w zmaxie i na allegro i muszę stwierdzić że w zmaxie jest jeszcze taniej :)

a to namiary na zmax jeśli by ktoś chciał skorzystać

AUTO-ZMAX
Mariusz Morąg
ul.Chopina 2
67-100 Nowa Sol
Tel: 504071245 gg.: 959702

Witam,
Dziś byłem w niejednym z Was znanym carserwisie w waw, zaśpiewali mi za filtr paliwa ufi 340 pln, tymczasem trafiłem na allegro na gościa który sprzedaje "oryginalne" ufi filtry Filtr, nie powiem kusi. Co sądzicie o takim rozwiązaniu jak by nie liczyć prawie 200 w kieszeni.

Polecam italtechnik kupuje części u niego dotychczas nie było żadnego problemu - POLECAM

Witam,
Cóż warszawskie serwisy uwielbiają okradać swoich klientów.

Update:
Właśnie zamówiłem u italtechnik zestaw oryginalnych filtrów UFI powietrza/oleju/paliwa za 254 zł.

Ostatnia edycja:
Osobiście zawsze zmieniam 1 do roku przed zimą, bez względu na km-try.Koszt "żaden" vs. liczba potencjalnych problemów, zimą;-)

Ja z kolei po doświadczeniach z jtd przed zimą, na ciepłym silniku odkręcam w filtrze korek spustowy i spuszczam syf/wode z odstojnika, myślę ze wymiana czesciej niż co drugi przegląd jest zbędna

Przy naszym paliwie wymiana wręcz zalecana

W instrukcji obsługi AR 147 (wersje JTD) wymiana filtra paliwa co 20 tys.km. W JTDM bedzie podobnie.

W JTDM instrukcja zaleca wymianę filtra ON co 40tys km

Jakiego producenta polecacie? Właśnie stoję przed wyborem filtra paliwa.
Czy marka ma takie wielkie znaczenie? Warto w tym przypadku przepłacać?
Pozdrawiam.
- Rafał

Polecam oryginalny UFI taki jaki montuje FIAT fabr.
Ja tez jezdze na Ufi od Grzeska - italtechnik z allegro polecam - filtr ten sam co w ASO tylko bez haraczu...
Nie warto tez przeplacac za wymiane, samemu mozna to zrobic w 10 minut.

W JTDM instrukcja zaleca wymianę filtra ON co 40tys km

Instruckcja a rzeczywistosc polska to dwie rozne kwestie. Chcialbym zobaczyc w jakim stanie bedzie pompa paliwa przy filtrze wymienianym co 40 tys na naszym paliwie.
Osobiscie wymieniam filtr paliwa i powietrza raz do roku przed zima.

Ostatnia edycja:
Ja zamontowałem przed zimą filtr UFI.
Proponuję wymianę co 40 kkm lub raz do roku

Panowie samemu bez problemu idzie to zrobić?
Jak ktoś wymieniał to jakieś sugestie/uwagi aby czegoś nie spier.... ??:)

Amortyzatory
Powrót