zbiban1967
Nowy
Mam pytanie do posiadaczy 1.8 MPI. Gdzie znajduje sie filtr paliwa i weglowy filtr oparów paliwa ? Strasznie wali mi paliwem na zewnątrz samochodu ,mam wrażenie że z okolicy tylnych kół. Wycieków pod spodem nie widać.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.
Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.
Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.
Mam pytanie do posiadaczy 1.8 MPI. Gdzie znajduje sie filtr paliwa i weglowy filtr oparów paliwa ? Strasznie wali mi paliwem na zewnątrz samochodu ,mam wrażenie że z okolicy tylnych kół. Wycieków pod spodem nie widać.
tam gdzie kółko miałem pękniecie. Chyba jakaś wada fabryczna bo używka była dokładnie w tym samym miejscu pęknięta.Ja w środku też nic nie czułem. Podnieś kanapę, odkręć taką czarną pokrywę i zobacz czy pompa z góry jest sucha. Daj zapłon i obserwuj czy paliwo gdzieś się nie sączy. Ja to dopiero wtedy zobaczyłem tak małe było to pękniecie, a po nocy odparowało i nie było nigdzie śladu.Pokaż załącznik 257685 tam gdzie kółko miałem pękniecie. Chyba jakaś wada fabryczna bo używka była dokładnie w tym samym miejscu pęknięta.
Pompa idzie do spawania. Jak nic z tego nie wyjdzie to pozostaje zakup nowej.,Dla zainteresowanych Gepard ma w dobrej cenie 1100 oryginał .Cena na rynku za ten kawałek plastiku i parę przewodów z rurkami to min 1300. A dostępność też nie rewelacyjna.
A sprawdzałeś pompę dla tego silnika jeżdżącego w Oplach? Może ma takie same parametry, a oryginał Opla dostaniesz taniej.Nie mam zdjęcia , ale inny układ rurek i podobno pracują na innym ciśnieniu. Chociaż szlag je trafia podobnie. Siemens się nie popisał ,u syna w BMW pompa ten sam producent też do kosza. Tylko ,że nowa oryginał całe 200 pln. Jednak Alfa to marka premium.