• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Filtr Kabinowy alfa 147

• Autor wątku Autor wątku Orlik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
  • Tagi Tagi
    filtr
O

Orlik

Guest
Szanowni koledzy gdzie znajduje sie to ustrojstwo ?? Musze zmienic a nie wiem gdzie mam go szukac. Wymiana tego jest prosta ??

Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi

Kolego dział zrób to sam tam jest instrukcja
ps jest pod schowkiem kluczyk 5,5 nasadowy :D

A napisz mi jeszcze takie cos czy ten filtr jest odpowiedzialny poniekad za lepszy nadmych z nawiewow ??

a jaki filtr sie stosuje weglowy czy zwykly?
co ile sie wymienia filtr kabinowy powietrza ?
a moze warto zerknac najpierw na niego jak jest w miare czysty to nie wymieniac?
bylem dzisiaj w sklepie i ceny sa od 80 za boscha do 150 oryginalny

Węglowy pochłania dodatkowo zapachy, powinno się zmieniać co rok po sezonie zimowym(opcjonalnie, drugi raz na jesiani/w zimę jak szyby parują).

Ostatnia edycja:
bylem dzisiaj w sklepie i ceny sa od 80 za boscha
zmień sklep
wymieniałem i kosztował ok 50zł
co ile wymiana ? wg mnie co najmniej raz na rok ( po zimie )
ale dwa razy w roku po 50zł też mogę wydać ( po zimie żeby ładnie dmuchało jak będzie ciepło , po lecie żeby ładnie szybki odparowało w razie potrzeby )

W tej cenie to zwykły.

Węglowe na Allegro zaczynają sie od 45,00 zł. Ja kupiłem Mistral'a węglowego (z przesyłką 55,00 zł).

warto dodać że do wymiany filtrów powietrza potrzeba 2 kluczy: do oslony tapicerki standardowa 10 a do obudowy filtr juz 7/23 (nasadowy) taki wynalazek chyba w calach - jakby nie można było dać 5 lub 6

Amortyzatory
Powrót