• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Fiat w Coupecie

Marian

Nowy
Auto
ex AR155/obecnie s80 t5,alfa 159 mpi
Witam tym oprocz Alfy poruszam sie na codzien dokladnie samochodem,ktory jedni nienawidza inni kochaja a obojetnych jest nie wiele mianowice Fiatem Coupe 16VT.Odkad go mam 2lata jest praktycznie bezawaryjny tj do kolejnych 150tys:D wtedy panewy powiedza papa.
Plusy:
-szybki,nawet bardzo
-niesamowity fun jak objezdzam wszystkie nowe Passaty albo Meski:D
-silnik z legendarnej Integrale
-w miare komfortowy co mi troche przeszkadza
-tanie czesci
-ladna stylizacja(duza maska,male lusterka,przetloczenia,korek od Syreny:D)
Minusy:
-brak mechanikow:(
-zawieszka w porownaniu do 155 to lekka porazka,Alfa mimo tego,ze nie jest obnizona o wiele lepiej wchodzi w zakrety(i za to ja ubostwiam).
Wrzucam kilka fotek...

No no ładna maszyna:) orientujesz się która generacja była zakuta???? tych silników

zadna chyba wiem ze wal jest kuty a zawory sodowane tyle mojej wiedzy na temat tego silnika...ale bez zakucia mozna wykrzesac kolo 260hp na moje oko obecnie mam kolo 220hp(chip i przelot).

Świetna fura ale kolor do bani :D

kolor hmmm napewno niespotykany bo tylko jest jedno takie Coupe w KRK i pare w powiatach takze napewno mniej spotykany niz czerwony,zloty czy niebieski.
Ale fakt faktem kolor do bani.

Na allegro ktoś wystawia kute tłoki do 16V Turbo. fiat w Cupecie zawsze mnie jarał naprawdę super i szybka fura, przydała by sie 4x4

hehe mnie zawsze jarala 155q4 i Gtv w turbo ale co zrobic:/ kase wlozona w Fiata nie odzyskam a jak go sprzedam to nie wystarczy na ww samochod/y

ale tez liczy sie kwestia wykonania:D poza ladnym wygladem Coupe to takie Tipo ze skora i klima:/ a Gtv przewyzsza wykonaniem Fiata o wiele.

Tu raczej liczy się zapierdzielanka a nie pachnące pierdoły w środku GTVka ma wiecej małych niedoróbek niz fiacior a to za sprawą przekombinowania a itak nie jeżdzi lepiej od fiata

Gtv ma lepsza zawieche jest jak gokart a Fiat hmmm jak Tipo:D zawsze bede stawial wyzej Gtv niz Fiata:D niestety

Juz sa 2 Coupe na forum Alfy :) - kiedys moze uda sie stanac do zdjec i na kresce;]
Mialem takie felgi na qv jak Ty na Fiacie :]
Pozdro!

Kilka nowych fotek:-D

Taki mam plan:) tylko z dystansem bo te fele maja tragiczne ET:/

Fajna kolekcja patrząc po opisie a co do Fiata Coupe to moim marzenie wciąż jest uturbiona coupetka :)
Kolorek fajny byle tylko w środku była jasna skórka.
Życzę radości z jazdy każdym bolidem z kolekcji. Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót