• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Fiat w Coupecie

auto poszlo w swiat...cale szczescie dla mnie.Problemów-koniec:)

Żadne auto nie sprawiło tyle problemów co Fiat...włożyłem w niego rownowartosc dobrej Alfy 156.Teraz jeżdżę Lancia Kappą i poki co żadnych problemów.

Widac poprzedni właściciel za bardzo nie dbał o niego.

auto bylo dograne-mialem stos faktur ale z jakichs powodow non stop grzalo wode...glowice robilem ze 2 razy i dalej to samo a nie byla peknieta...potem turbo,potem panewki.Aj szkoda gada.Lancia wyglada na solidna...i taka jest.Fiat C-to jednym slowem badziewie.
Zawieszenie lipne(na drogach po Krk robilem je co 7mc-y) a Lancia jezdze juz rok i zadnych luzow ale tam wahacz wyglada jak wahacz a nie jak jego namiastka.

Teraz zaluje ze posluchalem niektore osoby z rodziny...tata polecal mi AR 156 jtd ale wybralem Fiata..szkoda,bo troche kasy wtopilem:(

Ostatnia edycja:
wdzieczny to byl tylko jeden silnik Fiata-silnik Lamprediego...20vt to juz nie to samo(moc generowana jednoczesnie,turbo inaczej pompuje itd)

napewno eksploatacja Lancii bedzie tansza...silnik to koszt 1 tys-1.5 tys zl...a dobry Lampredi 16VT to nawet 4 klocki
Pomijam jakosc wykonania bo Lancia bije Fiata na glowe...F.Coupe to takie lepsze Tipo w stylu Ferrari..nic wiecej
Tak samo nic nie zarzuce Alfie 164...gdzie lalem tylko LPG i zmienilem klocki i tarcze...i sprzedalem je po 1.5 roku uzytkowania.Jak cos ma sie psuc to sie bedzie psulo...proste

- - - Updated - - -

20VT to najlepszy silnik z tych dostępnych w Fiacie Coupe ;)
ma swoje problemy...panewki...do wgladu na forum Lancii
http://www.lanciaklub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=503

Najlepszy tj 1.8 16V

16vt się sypały ale 20vt? Miałeś po prostu pecha.

napewno eksploatacja Lancii bedzie tansza...silnik to koszt 1 tys-1.5 tys zl...a dobry Lampredi 16VT to nawet 4 klocki
Pomijam jakosc wykonania bo Lancia bije Fiata na glowe...F.Coupe to takie lepsze Tipo w stylu Ferrari..nic wiecej
Tak samo nic nie zarzuce Alfie 164...gdzie lalem tylko LPG i zmienilem klocki i tarcze...i sprzedalem je po 1.5 roku uzytkowania.Jak cos ma sie psuc to sie bedzie psulo...proste

- - - Updated - - -

ma swoje problemy...panewki...do wgladu na forum Lancii
http://www.lanciaklub.pl/forum/viewtopic.php?f=27&t=503

Najlepszy tj 1.8 16V

O, nie wiedziałem że to forum jeszcze w ogóle działa.

1.8 16v VVT? :lol: Ten sam który jest w Barchettach i Punto HGT? Dooooobry żart :D

Porównanie 2.0 16vT i 2.0 20vT mija się z celem, 20vT jest nowocześniejszy i mniej awaryjny...

16vt się sypały ale 20vt? Miałeś po prostu pecha.

ja mialem 16VT...a 20VT tez sie sypały...znam pare osob,ktore dbały o auto jak o żony/dzieci a mimo to panewki sie zatarły w 20v a pozniej wielkie zdziwienie...reguły nie ma.

Amortyzatory
Powrót