Fiat Ecu Scan 2.6

• Autor wątku Autor wątku Arturp
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
Nie wiem czy czytałeś ale napisali że jest nie sprawdzony.Na forum ludzie pisali że nie działa :(

Czytałem,
Do swojej 156 z Bosch Motronic M2.10.4 Injection (TS 16v)
ISO Code: 32 86 04 15 26 wczoraj się podłączyłem i odczytałem silnik, abs.
Prz silniku po jakimś czasie sam się rozłączył.
Przed chwilą u kolegi w 166 2.0 TS się nie dałem rady nim podłączyć chociaż przy skanowaniu odczytał odpowiedź z ECU silnika.
Mam jeszcze wersję 2.5 i ją muszę sprawdzić.

Od równego roku w tym temacie jest dyskusja o FES i są tam wrzucane nowe wersje programu. A temat faktycznie przydał by się do zmiany bo może mylić.

Przyznałem, że nie namierzyłem tego tematu.

Prośba do moderatora, jeżeli może niech przyklei to co uznaje za wartościowe z tego wątku do tamtego, a jednocześnie zmieni tytuł tematu, a ten usunie co by dublowania tematów nie było.

Jeszcze by zrobił kawę, tylko nie jakieś tam expresso i skoczył po gazetę, może być jakiś dziennik o polityce, pośmiejemy się.

Jeszcze by zrobił kawę, tylko nie jakieś tam expresso i skoczył po gazetę, może być jakiś dziennik o polityce, pośmiejemy się.

Co Twoja wypowiedź wnosi do wątku? - Według mnie nic. [off-topic]
Gdybym mógł to sam by przeniósł co trzeba i zmodyfikował temat.

- trochę humoru.
- jakbyś tak przestrzegał tej reguły to by nie było tego forum.

Sporo racji w tym co napisałeś (ale to chyba efekt marne początku dnia u mnie).

Ostatnia edycja:
jeszcze wczoraj Kolega Bubu pisał że tylko alfadiag, a fiatecuscan to szmelc dla murzynów bez pojęcia. cóż za zmiana :)

Coś Kolega marceell się pomylił, jak długo żyję to Bubu zawsze pisał, że jak reset adaptacji czy diagnoza to tylko na AlfaDiag'u,a FES ma ładnie opisane błędy itd.(Dlatego FES), z JTD się łączy (Dlatego FES), a AD tego nie potrafi.

AD jest przekozacki jak się opanuję zdolność interpretacji wykresów/parametrów.

Nie wolno tak wyrywać z kontekstu i mieszać w główkach :nono:.

Coś Kolega marceell się pomylił, jak długo żyję to Bubu zawsze pisał, że jak reset adaptacji czy diagnoza to tylko na AlfaDiag'u,a FES ma ładnie opisane błędy itd.(Dlatego FES), z JTD się łączy (Dlatego FES), a AD tego nie potrafi.

AD jest przekozacki jak się opanuję zdolność interpretacji wykresów/parametrów.

Nie wolno tak wyrywać z kontekstu i mieszać w główkach :nono:.
no dokładnie napisałem że Kolega Bubu preferuje tylko alfadiag a fes nie potrafi zrobić resetu. cyt. Kolegę Bubu "- ciekawe jak FES zrobi reset parametrów w ECU M1.5.5". nie wyrwane ;)

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót