• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Fiat Croma 2.0

deka07

Nowy
Auto
Była Alfa Romeo 166 2,5 V6 Sportronic, 166 2,5 V6 Progression, Jest Alfa Romeo 159 JTDm 120 KM
Moje pierwsze auto... Croma I z 1993 roku, z 2 litrowym sercem o 8 zaworach. Auto z polskiego salonu, trochę bajerów jak na tamte czasy: typu elektrycznie regulowane szyby, lusterka, automatyczne ogrzewanie i inne... Moim zdaniem ostatni "prawdziwy" Fiat wśród limuzyn. Sprzedana w 2011 roku. Nie powiem, że nie żałowałem sprzedaży, ale dzięki min. temu spełniło się marzenie o Alfie...

Oto ona:

IMG_8456.jpgIMG_8457.jpgIMG_8458.jpgIMG_8459.jpgIMG_8460.jpg

Super samochód ;)

W garażu mam cały przód z takiej Cromy tyle, że 2,0 T :)

"... I guess it's just the way I'm wired."

Bardzo ładne auto. Myślałem, że może kupiłeś a ty już go nie posiadasz :P

Nie, to było moje pierwsze auto, a kupione z tego co pamiętam w 97, ja odkupiłem ją na "swoją własność" w 2007. Niestety nie stać mnie na dwa samochody, a pieniądze ze sprzedaży dołożyłem do 166-stki. Choć przyznam się, że czasami miałbym ochotę jeszcze pojeździć trochę tym autem, bo naprawdę było suuuper. Do tego zero problemów, oprócz bieżących napraw. Szkoda, że praktycznie wymarło, podobnie jak Thema I.

- - - Updated - - -

Myślałem, że może kupiłeś a ty już go nie posiadasz :P

Tak wrzuciłem, żeby pamięć podtrzymać o tym modelu. Może nie Alfa, ale auto pokrewne i jeszcze z teeej epoki aut typu: 164, Thema...

Piękna, za ile poszła? Sam bym ją złapał. I niech mi ktoś powie, że w Polsce samochód w tym wieku to już złom a tylko w Niemczech cacka od babci z 1946 r. W Holandii, Francji i Włoszech to też syf. A Twoje zdjęcia pięknie przeczą tym bredniom i debilnym gadkom.

Poszła niestety "tylko" za 2,5 tyś. za wschodnią granicę, na stalowych felgach. A letnie alu sprzedałem oddzielnie. Auto było warte według mojej oceny 4-4,5 tyś., ale wiadomo jaki jest rynek. Musiałem ją sprzedać, dlatego wolałem uzyskać tylko tyle, niż nic... Dodam jako cekawostkę, że nie była malowana, lakier z fabryki :). Moim zdaniem kiedyś o wiele lepsza byla jakość malowania aut...

Dorzucam zdjęcia alu, ładnie na nich się prezentowała:

IMG_0395.jpg

Fajna "Kromka" :)
Troszkę jej szkoda, no chyba że trafiła w dobre ręce i ktoś o nią zadba :)
Co do malowania, to nie wydaje Ci się tylko tak jest :)

Kupujący? mam obawy co do jego "rąk":). Kiedyś jak pomalowano auto to była idealna gładź, a dzisiaj "baran" jak na podwoziu. Bez względu na to, czy jest to BMW, Audi, Opel, czy Fiat, Alfa...

Dokładnie, jak zobaczyłem 3 letnią astrę, to wyglądała jak biedronka, cała maska w odpryskach.
Nie tylko lakier był lepszy, całe samochody były lepsze.

No niestety czas ekonomii... Poza tym po co długo użytkować auto, jak można po 8-9 latach wymienić? Przecież dla producentów taka sytuacja jest na rękę.

Szukam osoby, która posiada Crome I, mam trochę gratów do sprzedania. Może ktoś miałaby namiar... ???

Amortyzatory
Powrót