• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Fiat Bravo II 1.9 M-Jet 120KM 07r

• Autor wątku Autor wątku KaaC
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Słyszy bociana to nie ucieka ;) Fajne to bravo sam miałem kiedyś kupować sporta tylko 150KM.
W planach mamy zakup 18" na lato tych Fiatowskich wzorem podobne do tego co jest teraz.

Aktualnie na podwórku...
28.jpg
29.jpg

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

I to jest porządne podwórko a nie z golfem.....

O widzisz, jakbyś kupował w kwietniu to mój ojciec sprzedawał w super stanie czarne Bravo w wysokiej wersji z 2011 z 1.4 140KM MA.

I to jest porządne podwórko a nie z golfem.....
A widzisz hehe, a jak się pisało kiedyś w mokrej dziewicy, że pewnie sprzedam i itp [emoji14]
A tu miłość po uszy we Włoskich Autach hehe

Tak po ojcu już nam, ojciec mial kilka Chrom starych, ojca brat Fiat Ritmo cabrio i kilka innych :)
Jednak coś w tej rodzince zostało :)

Widzę, że nie tylko mój koteł kieruje robotą :D Tutaj jeszcze przy renówce szuka wycieku oleju :D
2pyc11z.jpg

Widzę, że nie tylko mój koteł kieruje robotą :D Tutaj jeszcze przy renówce szuka wycieku oleju :D
Pokaż załącznik 231087
Tak to już jest, mój śpi na dworze bo niestety nie moge go do domu wpuścić i na zdjęciu masz efekt, jak tylko słyszy mnie z pokoju to już jest coś takiego :

36.jpg

Pykasz w tenis ziemny czy do przeczesywania zarośli masz rakietę? :sarcastic: fiacik fajnie się prezentuje.

Pykasz w tenis ziemny czy do przeczesywania zarośli masz rakietę? :sarcastic: fiacik fajnie się prezentuje.
Dzięki, Lidka się stara i całkiem jej to wychodzi :)

Co do rakiety.... Ano troszkę się w coś tam grało ile można w końcu siedzieć przy autach hehe

Czas leci, przebieg rośnie... A Bravo? Jeździ, cały czas jeździ nic się popsuć też nie chce..

Dziś założone czujniki parkowania bo kobitka już męczyła - sprawa się musiała niemalże 2msc uprawomocnić hehe

Procedura standardowa, ściąganie zderzaka, poziomica laserowa, oznaczone, nawiercone, czujniki zamontowane.

Coby nie mówić to szczerze - w Bravo dużo przyjemniej się zderzak ściąga.

Na przyszłość dla posiadaczy Bravo, ori czujnik 22mm, od wewnątrz zderzaka są zarysy, ustrzelić środek i bez mierzenia macie ideał, cóż człowiek uczy się na błędach :)

Czujniki firmy blow, tanie - sprawne, moja 166 również je ma, [MENTION=65280]Lupus[/MENTION] także, każdy zadowolony.

Także tego.. Pozdrawiam :)

347.jpg
348.jpg

Fajny ten brawolot[emoji3]
Pozdrawiam

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

Fajny ten brawolot[emoji3]
Pozdrawiam

Wysłane z mojego XT1650 przy użyciu Tapatalka

Fajny, fajny - a części ? Mega tanie...

Daję przykład bo teraz będę jej zmieniał zawias z przodu- częściowo.

Sworznie MeyleHD (z gwarancją) 54zł/sztuka
Łączniki Stabilizatora MeyleHD (z gwarancją) 55zł/sztuka
Klocki hamulcowe przód firmy Breck - 104zł

I wiele, wiele innych "niuansów" tanich w nim jest :)

Z rzeczy, które się uszkodziły, nie wiem czy ktoś już to kleił - słoneczko pasażera (osłona przeciw słoneczna) urawała się ...

No i masz...
Tak wykrakałem, że nic się nie dzieje...
Pomyślnie z wymianą sworzni + łączników + Klocków...

A dziś tak o nagle przy lekkim wciśnięciu sprzęgła łożysko oporowe słychać, ale przynajmniej coś się dzieje.. Kupi się graty i za jakiś czas się zrobi wszystko na "strzała" czyli dwumas, sprzęgło, docisk, łożysko wysprzęglik i kilka innych pierdół :)

Po kilku miesięcznej batalii poszukiwań ori 18" z Bravo sport w końcu udało nam się coś dobrać. Prosto z Włoch, z salonu Fiata nowe Alu.

316.jpg
317.jpg
318.jpg
319.jpg
320.jpg

Świetne auto, synteza włoskiego designu i prostych, trwałych rozwiązań technicznych. Sam wcześniej jeździłem starym Bravo GT 1.8 16V z 1996r, później pojawiło się Stilo 1.9 JTD Z 2002r. Był moment że zastanawiałem się nad Bravo 2.0 Multijet ale wybrałem 159-tkę 

są super- ja miałem w swoim 2 komplety najpierw akcesoryjne 17 cali potem właśnie takie 18 stki
3 (6).jpg
6 (6).jpg
14.jpg
szkoda że takich nie ma do Giulietty

Świetne auto, synteza włoskiego designu i prostych, trwałych rozwiązań technicznych. Sam wcześniej jeździłem starym Bravo GT 1.8 16V z 1996r, później pojawiło się Stilo 1.9 JTD Z 2002r. Był moment że zastanawiałem się nad Bravo 2.0 Multijet ale wybrałem 159-tkę 

a ja własnie na odwrót miałem , zamiast 159 , wolałem odpocząć od sryliona wahaczy i miałem bravo 2.0 sport , świetne auto było w porównaniu do poprzedniej 156 , bezawaryjne i tanie w eksploatacji , aż raz kolega pożyczył mi stilo multiwagona bo musiałem coś przewieźć , i już wiedziałem że muszę mieć stilo kombiaka , więc brawo do żyda i obecnie mam już 2 stilo kombi , porównując bravo2 do stilo to stwierdzam że stilo jest lepiej wykonany, blachy grubsze , materiały w środku lepsze , więcej wygłuszeń , po prostu widać że w bravo 198 cięli koszty

Serio uważasz stilo za lepsze od bravo? Niebywałe....... No nie miałem osobiście żadnego z nich ale tyle co poobcowałem z jednym i drugim to stilo jest ...... epoką wstecz. Beznadzieje fotele to przede wszystkim. W ogóle styl, archaiczny..... nie wspominając o braku sensownych benzyn.... Stilo 3D ładne a nie praktyczne. 5D nie praktyczne i nie ładne. Wagon.... praktyczny i paskudny :sarcastic: Oczywiście to w kwestii konfrontacji z Bravo II. Bo tak w ogóle stilacz jak na swój przedział wiekowo cenowy to jest super i przytuliłbym bez dwóch zdać (ale tylko benzynę). Ale mając kase na bravo II (lub chociaż blisko) to na stilo bym nawet nie spojrzał. I to właśnie ze względu na komfort, wykończenie, wygląd, silniki. No pod każdym względem.

Amortyzatory
Powrót