• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

felgi

marcinsw

Nowy
Auto
Alfa 147 1.9jtdm 150km
panowie ile może być wart komplet takich felg bez opon(17cali, et 40,5)?
chciałbym felgi w czarnym macie i nie wiem czy opłaca się je malować czy sprzedać i kupić już w kolorze

Załączniki

• 2015-12-30-365.jpg
    2015-12-30-365.jpg
    72.9 KB · Wyświetleń: 182
  • 2015-12-30-366.jpg
    2015-12-30-366.jpg
    49.1 KB · Wyświetleń: 177
Ti myślę tak 1500 spokojnie. Ładne są, maluj i zostaw sobie

1100 gole alu to jest cena za ktpra pojda w miare
za 1500 bedzie troszke bujania
1500 ktos teraz wystawil takie ale 18 "

maluj swoje bo wiesz co masz

kijanka serwis na 1-maja maluje przyzwoicie ... znajomy 17 do alfy malował i zadowolony jest

Kijanki bym nie polecił... lakier bardzo miękki, bardzo dużo zacieków porobili, na wybrany kolor pomalowani tylko front felg, wewnątrz tylko podkładem.

aha... no to nie wiem kolega miał całe pomalowane na czarno... a jak nie to troche zabawy i za 100 zł sam sobie spreyami pomalujesz :D obydwie pomalowane spreyami
attachment.php

Załączniki

• z.jpg
    z.jpg
    116.6 KB · Wyświetleń: 154
No nie wiem, ja bym felg Ti sprayem nie malował ;)
A nie mogą zostać takie? Przecież nie wyglądają źle. Jak pomalujesz na czarno, to optycznie się zmniejszą o jeden rozmiar

No nie wiem, ja bym felg Ti sprayem nie malował ;)
A nie mogą zostać takie? Przecież nie wyglądają źle. Jak pomalujesz na czarno, to optycznie się zmniejszą o jeden rozmiar

chyba kolego jednak tak zrobię, dopieszczę je tylko przed sezonem i będzie git, co polecacie aby nabrały blasku?

Możesz też je sprzedać za 1500 zł z oponami i kupić z bazaru taki sam wzór, tylko 18-ki ;)

Masz dostęp do kompresora? Znam temat lakiernictwa i jeśli chcesz zrobić to sam i porządnie to chętnie Ci wytłumaczę jak to zrobić krok po kroku. Od sprayow trzymaj się z kilometra :-)

Co prawda nie Ti ale sam robilem renowacje na zime i wyszlo zajebiscie;) stan felg byl oplakany a tak papierek scierny podklad lakier i klar. Na wieksze ubutki szpachla ameliniowa. W zasadzoe wszystko ladnie wyprowadzone papierem. Pistolet taki sredni z marketu z dysza 1.4 uploadfromtaptalk1451755607771.jpg

Ostatnia edycja:
panowie no stan felg według mnie nie jest aż tak zły żeby je malować czy coś, chodzi mi bardziej o to aby je czymś z wierzchu potraktować żeby ładniejsze były

Jak nie chcesz zmieniac koloru na stale bez ingerencji to pozostaja ci plastidip czy jakos tak. Ale licz sie z tym ze lakier bedzie trzeba co jakis czas malowac.
A najlepiej to ladnie umyj felgi, daj wosk i bedzie miodzio. Felgi ti sa ladne same w sobie

czemu pseudo?? jeśli przygotujesz dobrze felgi i dasz lakiery tak jak trzeba to będzie wszystko ok.

Moim zdaniem w garażu można sobie pomalować felgi , jeśli są w bardzo dobrym stanie . Które nie wymagają , piaskowania , polerowania rantów etc.
A do poważniejszej ingerencji , potrzebny jest sprzęt i umiejętności :-)

Moim zdaniem w garażu można sobie pomalować felgi , jeśli są w bardzo dobrym stanie . Które nie wymagają , piaskowania , polerowania rantów etc.
A do poważniejszej ingerencji , potrzebny jest sprzęt i umiejętności :-)

no to się zgodzę...moje felgi były ok zero szpachli dlatego wystarczyły spreje... wiadomo że jak bardzo uszkodzone to bez poważnych zabiegów się nie obejdzie żeby potem felgi wygladały

Amortyzatory
Powrót