Felgi stalowe na zime

• Autor wątku Autor wątku soon44
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

soon44

Guest
Witam, mam problem ponieważ nigdzie w okolicy Szczecina nie mogę znaleźć stalowych felg do mojej Alfy. Jedyne jakie znalazłem to w okolicach Gryfina za same stalówki 15" facet krzyknął 300zł- wg mnie jest to bardzo zawyżona cena. Prosił bym o podpowiedzi gdzie mogę szukać (CARGRYF- dzwoniłem nie mają) bądź też podpowiedzieć czy te z tej aukcji: http://moto.allegro.pl/felga-felgi-fiat-alfa-lancia-i1932280550.html były by ok. Proszę o pomoc bo zbliża się zima a nie chciałbym wydać majątku na tą inwestycję.

powinno być odsadzenie ET 37,5. Tutaj jest chyba 31.
Szukaj na allegro. Ja tam kupiłem i jestem zadowolony

Ja wiem czy taka przesada...jeśli są w dobrym stanie nic nie pokrzywione itd to nie taka przesada znów wychodzi po 75 za felgę. Nowe kosztują po ok. 190 zł za sztukę więc można porównać ;)

no jeżeli nie znajdę nic tańszego to zdecyduje się na tamte, ostatnio kolega nie wiedząc że mam alfe pogonił aluminiowe 15" za 300zł więc dlatego szukam jakiejś okazji :)

300zł to wcale nie wygórowana cena jeśli koła są w BDB stanie. Ja w zeszłym roku przerabiałem ten sam problem,ale udało mi się wyrwać oryginalne alu Alfy 15' za 400zł w stanie mozna powiedziec idealnym. Także możesz podzwonić po szrotach itd. a coś będą mieć na pewno.

nie chciałem żeby ktoś mi za 50zł z oponami puścił ale bez opon bym nie narzekał, wiem że można znaleźć tanio więc dlatego szukam. Czy ktoś mógłby podać mi cały symbol felgi który mam szukać dokładnie? Na różnych aukcjach ludzie inaczej opisują je więc będzie mi łatwiej.

Ja kupiłem rok temu po 85zł za sztukę - wyglądają na stan bdb, ale facet widział, że bardzo mi zależało, więc pewnie dołożył gratis kilka zł...
Myślę, że 75zł za sztukę stalówek w db stanie to normalna cena. Taniej nie znajdziesz - ewentualnie na allegro, ale dojdzie 50zł za przesyłkę ;]
Popatrz w internecie ogłoszenia o używanych oponach w Twojej okolicy - oni je często z Niemiec przywożą i przy okazji biorą felgi, może akurat się trafi;)

Ostatnia edycja:
ostatnio szukałem intensywnie i raczej w granicach 70, 80 zł za sztukę używane jak kolega pisze, nowe w granicach 450 złotych za 4szt.,
kupiłem opony używane na zimę pirelli carvingi na felgach stalowych [ 195/65/15] , jeden sezon były używane tylko - też przy AR 147, tak więc można coś znaleźć z dobrymi oponami np na allegro.

----------------------------------------------------------------
szczegóły dotyczące felg stalowych
----------------------------------------------------------------

Wersja silnikowa: 1.6TS-ECO/1.6TS-16V/1.9JTD-8V/1.9JTD-16V

Rozmiar: 6.0Jx15
Rozstaw śrub: 5x98
ET (odsadzenie): 37.5
CH (otwór centralny): 58
Sugerowane rozmiary opon: 185/65R15

Ostatnia edycja:
Ja szukałem , kiedyś stalowych 16" bo takie miałem opony. Stanęło na zakupie kompletu kolejnych alu. (tez z fotek) za 700zł z przesyłką z Alledrogo. :)

Amortyzatory
Powrót