[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Panowie mam takie pytanie czy taka stal z Opla Vectry C pasuje do 159 z malym zaciskiem jednotloczkowym??I moze jeszcze takie pytanie orientuje sie ktos czy na to w ogole mozna zalozyc kolpak jakby co??Wiem ze ta felga wyglada i tak fajnie jak na stal ale o kolpak pytam z ciekawosci.Link do aukcji http://allegro.pl/felgi-stalowe-16-opel-astra-vectra-zafira-c-i3598690357.html
Do tej stali są dedykowane kołpaki opla dzięki którym te koła trudno rozróżnic od alusów . Niejeden kumpel dotykał kółek na Vectrze C bo nie wierzył ,że to stal z kołpakiem

- - - Updated - - -

Tu masz Astre H na tych felgachastrah.jpg

Do tej stali są dedykowane kołpaki opla dzięki którym te koła trudno rozróżnic od alusów . Niejeden kumpel dotykał kółek na Vectrze C bo nie wierzył ,że to stal z kołpakiem

- - - Updated - - -

Tu masz Astre H na tych felgachPokaż załącznik 111032

dokladnie! Sam dotykalem :) Najlepsza podrobka alusow, jaka w zyciu widzialem!
Pytanie tylko, co zrobic ze znaczkiem Opla. No i sam oplowski wzor tez nie bedzie wg mnie do Alfy pasowal

Znaczka pozbyć się -dla chcącego nic trudnego . Wzór obleci -ot gwiazdka:D . Jak by to było w rozmiarze 5x100 to sam bym pochytał taki wynalazek do siebie na zime+ sruby pływające:)

Sam szukam felg stalowych do 159. Dzisiaj u jojo oponiarza przymierzalem 16 6,5J et37 z opla astry. Niestety nie pasuja, felga jest wezsza od tej ktora mam 7" i tego wlasnie brakuje. Zacisk nie pusci, et musi byc sporo wieksze, zgaduje ze conajmniej 0,5 cala czyli okolo 46. Zastanawiam sie tylko co jesli by zalozyc dystanse 15 mm. Wtedy powinno sie to zmiescic.

ja mialem zalozona stal od opla ale tradycyjna,miala 6,5 cala szerokosci i et 41,zaciski z 7 roku czyli najmniejsze mozliwe,jedyny minus to ori kolpak nie dal rady sie osadzic

To jak to jest, że kolega ma 1,9 i nie pasuje mu z ET 37, a Tobie Misiu weszlo ET 41 (czyli jeszcze glebiej)?

a kolega Smola jaki ma rocznik auta?

- - - Updated - - -

no i w sumie glownym czynnikiem moze sie okazac ksztalt samej felgi,niby stal ale inne luki i juz dupa

- - - Updated - - -

no i w sumie glownym czynnikiem moze sie okazac ksztalt samej felgi,niby stal ale inne luki i juz dupa

Mam rocznik 2007, ale jakie mam zaciski to nie wiem, czy duze czy male. Spore :)

niestety nie znam:(ale sa tez kola od insigni ktore maja inny rozstaw niz 5x110,w nowszych rocznikach wiec zwroccie tez na to uwage

Dzisiaj jade cos innego przymierzac, wiec sie podziele informacjami co i jak.

misiek znasz odp.na moje pytanie o ta stal??Ty masz doswiadczenie z felgami.Moze ktos zakladal juz ta stal do siebie??

Czarny, a Ty myslisz o tych stalowkach dla siebie?
Po doliczeniu kosztu oryginalnych kolpakow (moim zdaniem koniecznych, zeby to w ogole jakos wygladalo) juz takie tanie nie beda. No i z tego, co pamietam duzych przebiegow nie robisz, wiec swoich alu za bardzo zima nie zniszczysz. Ja bym w kazdym razie takie eskperymenty przy 159 odpuscil.

Swoją drogą w wakacje można było trafić oryginalne alufelgi 16" za 700-900 zł. Dziś chyba nic ciekawego nie ma, ale może warto poczekać? Albo jeździć teraz na alu 16" a kupić kolejny komplet alu na lato – jak coś fajnego się pojawi.

No i kolejne niepowodzenie, felgi niby z alfy, rozstaw ok, et tez by pasowalo, ale otwor centrujacy okazal sie mniejszy, ech.

A co z felgami z giulietty, ktos ma doswiadczenia?

kolego jesli masz auto przed liftem to nawet z opla podejda,z julki rowniez jesli rozwiercisz otwory na sruby,problem zaczyna sie po lifcie i z duzym brembo,czyli np 2,4.wtedy tylko 17 w gore i najlepiej 17 z alfy
do maluch zaciskow przed liftem czyli takich bez napisu alfa romeo stal z opla i alu z opla podejdzie

Czarny, a Ty myslisz o tych stalowkach dla siebie?
Po doliczeniu kosztu oryginalnych kolpakow (moim zdaniem koniecznych, zeby to w ogole jakos wygladalo) juz takie tanie nie beda. No i z tego, co pamietam duzych przebiegow nie robisz, wiec swoich alu za bardzo zima nie zniszczysz. Ja bym w kazdym razie takie eskperymenty przy 159 odpuscil.

tak tylko ze na serwisach niszcza felgi przy przekladaniu opon,a pozatym 2 komplet to chwila moment i jest na aucie,a tu trzeba stac w kolejkach jak sie za pozno pomysli,czekac az zdejma gumy,zaloza, wywaza itp.Ostatnio tak sie spieszyli ze mi dekielki uszkodzili.I co mam sie klocic o dekielki??To tak jakbym sie klocicl, ze mi wentyl zly zalozyli.Mysle nawet o jezdzie na stali bez alu a co tam

IMHO drugi komplet jest w obecnych czasach niezbędny.
Osobiście przy gorszej pogodzie jak już się robią spore kolejki do oponiarzy to przekładam koła sam (pół godziny roboty), a jak się przeluźni to podjeżdżam na serwis aby przeważyli dla pewności.

Amortyzatory
Powrót