• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Co to za model felg? Gdzie można je dostać? Wyglądają super!

Tak jak mówie to Turbina Sport 18". Są 2 wersje: ciemna i jeszcze ciemniejsza. Przedstawiane są w katalogach do Giulietty. Używane nie do dostania. W salonie ci sprowadzą. O ile dobrze pamiętam 1400 zł za sztukę.

powiedzcie mi czym się rożni szerokość Feli 7 od 7.5 7 podejdzie czy musi być 7.5

Różni się o pół cala ;)

Tak małą różnicą bym się nie przejmował, jeśli inne parametry pasują.

Franek Strzelba, jak jutro bedzie w pracy, to cykne foto :)

Witam.

Często widzę tu pytania typu - "ciekawe jak by wyglądała ta lub tamta felga na AR159",ja odpowiadam sobie na to pytanie używając funkcji Photoshopa wybierając interesujące mnie felgi do wcześniej wybranego ujęcia 159 - tki. Przy moich amatorskich umiejętnościach taki zabieg oddaje w/g mnie 95% autentyczności.Poza fajną zabawą można się często zdziwić,że felga wyglądająca luzem super - fatalnie wypada na aucie. Pokazałbym próbkę ale nie mam pojęcia jak przerobione zdjęcia przenieść z ''MOJE DOKUMENTY" w to miejsce.Ewentualnie proszę o instrukcję punkt po punkcie bo jestem w tym dramatycznie cienki.Odwzajemnię się zainteresowanym jak krok po kroku przymierzać sobie różne felgi np. do swojej 159.
Po paru ćwiczeniach taka operacja nie trwa dłużej niż 5 minut.

pozdrawiam :)

Co by wiele nie gadać.

.. nie ma ładniejszych felg do 159 jak Turbina Sport 18". A jak na żywo wygląda! Coś pięknego.

Pokaż załącznik 25522

IMHO z wersji TI sa ladniejsze (choc juz troche wiekowe i przez to opatrzone). Gdzies na AH byl link lub nawet grafika z jedna 159 z typowymi TI, druga z turbinami.

Modzi, nie mam polskich znakow :)

Ja właśnie stoję przed dylematem zakupu felg 17'' na zimę. Zaczynam skłaniać się w stronę "WSP Italy W256 Giuletta". Mają pasować do powiększonych zacisków (brembo).

C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR 159 jakieś tam....jpgC:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR 159 aez excite high gloss.jpgC:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR 159 chrom.jpgC:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR159 GINO 507.jpg

Przepraszam jeśli nie da się tego otworzyć - powyżej są próbki przymiarek w PS.
pozdrawiam

C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR 159 jakieś tam....jpgC:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR 159 aez excite high gloss.jpgC:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR 159 chrom.jpgC:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\AR159 GINO 507.jpg

Przepraszam jeśli nie da się tego otworzyć - powyżej są próbki przymiarek w PS.
pozdrawiam

Nie wiem czemu, ale przypomniało mi się coś takiego...

Porady informatyka

List od użytkowniczki:

Dzień dobry! Chcę skopiować film na dyskietkę, gdy dam kopiuj pojawia
mi się komunikat, że na dysku A nie ma wystarczająco miejsca. Potem
daję "skopiuj skrót" i wtedy mi się film mieści na dyskietce. Problem
jednak powstaje, gdy chcę go uruchomić na innym komputerze, dlatego,
że pojawia mi się komunikat "skrót nie został znaleziony", równocześnie
na moim komputerze ten film normalnie uruchamiam.
Co z tym mogę zrobić?

Odpowiedź informatyka:

Droga Użytkowniczko! Do swojej torebki nie zmieści Pani swojego futra.
Karteczka z tym, że futro ma pani w szafie, do torebki się jednak
zmieści. Tak, więc dopóki jest Pani w domu a przeczyta Pani karteczkę z
torebki, że futro jest w szafie, bez problemu je Pani tam znajdzie.
Gorzej, gdy, będąc u przyjaciółki wyciągnie Pani karteczkę z torebki i
przeczyta, że w szafie ma Pani futro. W szafie u przyjaciółki może Pani
długo szukać, ale tego futra tam Pani na pewno nie znajdzie.

PS. Niestety nie otworzymy tego... Musisz to wrzucić na stronkę typu http://imageshack.us czy fototube.pl, albo łatwiej - przy pisaniu posta na dole masz opcję "zarządzaj załącznikami"...

Przymiarki alufelg do AR 159 :

Mam nadzieję,że teraz jest ok.Dzięki za wskazówki.
Pozdrawiam.

Kwestia gustu, mi sie zadne z tych nie podobaja. Jesli musialbym to wybralbym te ostatnie.

Moją intencją nie było prezentowanie własnego gustu lecz ukazanie możliwości PS dla naszych potrzeb.Jeśli ktoś z forumowiczów ma upatrzone konkretne felgi i jest ciekaw jak by wyglądały na jego lub podobym aucie wystarczy podać dokładną nazwę felgi ,kolor i rodzaj nadwozia a ja poskładam to do kupy i pokażę tu lub na prv. według życzenia.Pozdrawiam.

Po co komu 18, wsadz 19 cali! :) felgi ze sklep nowki sztuki beda drogie, opony nowe zapakowane w kartoniku beda kosztowaly jeszcze raz tyle :) jak beda szerokie to szybko pompa dostanie po dupie od wspomagania, zawieszenie bedzie wydymane tez szybciej.
przejedziesz sobie pare razy po torach i kola beda kwadratowe:) ale spokojnie - baba po pierwszych zakupach wroci do domu z wyszczerbiona felga, bo bedzie chciala podjechac pod kraweznik :)
Na koniec - felgi zajebista sprawa, mega dobrze wyglada, tylko trzeba umiec jezdzic i patrzec caly czas na droge na co najezdzasz. Zlodziej tez bedzie zadowolony, jak podniosa Twoj samochod na koziolkach zeby gwizdnac kola, przy okazji wyciagna Ci kata, bo za niego tez pare stow dostana :)
Jest fajna rada na zlodzieje - gps do samochodu. Jak ktos wam zacznie podnosic samochod, brygada z ochrona juz jest w drodze. Zlodziej nic nie wiem:) zanim sie zorientuje - juz lezy na ziemi i jest kopany z kazdej strony hehe

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:21 ----------

Gdyby ktos mial problem z wyobraznia: http://www.felgi.pl/
Sprawdzcie sobie co i jak wyglada na waszym samochodzie.

ale z czym? krzywieniem felg? zlodziejami? canami za wszystko? katalizatrorem? czy uzyczaniem swojego samochodu kobiecie, ktrora nie patrzy na nic i wali tylko po kraweznikach ?
dobre kolo moze miec ktos, kto bedzie o nie dbal, potrafil jezdzic i bedzie go strac na nowe opony. to raczej nie inwestycja dla golasa bez garazu, ktory chce zamowic sobie komplet uzywek opon z allegro, ladnie wygladajacych, majacych 10 lat. nie kupuje sie tez felg z oponami za ok 6-7tys do samochodu kosztujacego 3 tys :)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót