Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Hej Alfaholicy!
Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.
Zachęcamy do:
Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.
Czy felga o szerokosci 8j spokojnie wejdzie i bedzie sie bez problemow jeździć o szer opony 225? Bo chce kupić fele 8j a mam w 159 teraz 7, 5j
Raczej nie, naciąg nie zmniejszy oporów toczenia. Mowa oczywiście o oponie np 235 na 9,5" i 235 na 8".Naszla mnie refleksja: czy zakladajac opone na felge z naciagiem powiedzmy 235 na 9.5 cala,nie bedzie przez to mniejszy opor w koleinie i efekt jazdy jakby na wezszej oponie poprzez wlasnie naciag ?
Raczej nie, naciąg nie zmniejszy oporów toczenia. Mowa oczywiście o oponie np 235 na 9,5" i 235 na 8".
Ale za to poprawi się prowadzenie - naciągnięta opona nie pływa tak na feldze jak szeroki balon, auto będzie mniej się wychylać w zakręcie na oponach![]()
Hmm et tej felgi to 35. Alfę mam 1, 9jtdm 16v 2006r, wiec chyba noe mam dużych brembotaka szerokość wejdzie spokojnie - 8" jest seryjnie
rozumiem że kwestie ET przeliczyłeś i jeśli masz duże zaciski Brembo, to też wziąłeś to pod uwage bo potrzebny moze byc dystans mały ewentualnie
Opona naciagnieta ulozy sie w stozek bardziej wzgledem asfaltu,stad moja teoria,ze bedzie mniejszy opor i lepiej w koleinie sie zachowa,ale fakt,ze scianki opony tez maja swoja rozciagliwosc,wiec pewnie jestem w bledzie.
Czy naciagnieta opona bedzie mniej komfortowa od tej samej nie naciagnietej ?
Hmm et tej felgi to 35. Alfę mam 1, 9jtdm 16v 2006r, wiec chyba noe mam dużych brembo
Dokładnie. Ja nie odczuwam jakiegoś większego dyskomfortu z tym mini naciagiem
Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka
duże jak i małe brembo występowało przy tym silniku
a pozatym mogło być w każdym, kwestia dopłaty...
Tak? A to ciekawostka.