[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Na zwykłe zaciski na pewno. Do tego śruby pływające musisz mieć

Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka

Panowie a ja mam pytanie czy brembo z 166 jest jak małe brembo w 159 czy duże??

Mam pytanko, bo ciężko mi się dogadać ze sprzedającym, a wiem że kilku użytkowników miało te felgi :). Chodzi o Borbet LV5, rozstaw 5x110 7Jx17H2. Zastanawiam się nad zakupem takich 17stek tylko pytanie czy wszystko będzie pasować bez problemu. Rozstaw śrub pasuje, ale jak z otworem na śruby? Nie trzeba będzie nic wiercić? Chciałbym mieć z nimi jak najmniejsze problemy, jedynie dopuszczam pierścienie na otwór centrujący i tyle. Czy nie będzie z nimi problemów? Z góry dzięki za pomoc :)

Nie kupuj ani 7 ani 8" bo na tym wzorze felg i to jeszcze 17" Alfa 159 bedzie wyglądała komicznie.
Pozdrawiam.
Rafał
Zgadzam się w 100% z Alcesem . W takim wzorze ta 17" nie będzie wyglądać . Ciemne koło będzie wyglądać na mniejsze . Malowanie black&silver może kiedyś było trendy ale teraz zawiewa Chinami . No ale twój wybór/gust . Jak będziesz miał je kupić to 8cali . Na 7' będzie wąskotorówka .

To jaki kolorek do czarnej alfy bedzie odpowiedni?

Do czarnej ja osobiście wrzuciłbym jakieś jasne, na pewno nie całe czarne/ciemne. Jakbyś mi podesłał dobrej jakości zdjęcie samochodu bokiem i felgi jakie masz na oku to mogę zrobić photo-monto (felgi też dobrej jakości, najlepiej żeby ich ustawienie w 3D odpowiadało ustawieniu kół w fotce Twojej AR ;]

Panowie miał ktoś do czynienia z was z felgami firmy ASA? Podróbki BBS ale niby na licencji. Chodzi mi po głowie model AR1 i zastanawiam się czy warto kupić używki czy odpuścić.

Asa, to całkiem niezłe felgi. Mają parę ciekawych wzorów

Panowie miał ktoś do czynienia z was z felgami firmy ASA? Podróbki BBS ale niby na licencji. Chodzi mi po głowie model AR1 i zastanawiam się czy warto kupić używki czy odpuścić.
Tylko powiem ci ,że Ar1 na rancie w 159 to minimum by musiało być 19" żeby to jakoś wyglądało i najlepiej z obniżonym zawieszeniem . Wrzucałem już foto 159 Berliny na serii z ASA 18" i lipnie to wygląda bo rant optycznie pomniejsza koło a 159ka ma jebitne nadkola

To ma być do Bravo II czyli 18" 8j szerokości. Dokładnie chodzi mi o tą aukcję:
http://olx.pl/oferta/felgi-asa-na-l...edzieli-CID5-IDeoFtd.html#d27f8a1db6;promoted

Chodziło mi tylko czy ktoś może zna i wie jak z jakością czy w miarę dają radę czy to plastelina dla dzieci co się gniecie od patrzenia. W zamyśle mam coś takiego czyli rant + gwint.

Tylko zastanawiam się o ile kupię te felgi to jakie opony? Powinno być 225/40, bynajmniej tak jest w serii 18" na 7j. Tutaj jest 8j i będzie ok ten rozmiar czy może coś węższego aby zrobić delikatny naciąg jakieś 205 lub 215/40?

Ostatnia edycja:
To ma być do Bravo II czyli 18" 8j szerokości. Dokładnie chodzi mi o tą aukcję:
http://olx.pl/oferta/felgi-asa-na-l...edzieli-CID5-IDeoFtd.html#d27f8a1db6;promoted

Chodziło mi tylko czy ktoś może zna i wie jak z jakością czy w miarę dają radę czy to plastelina dla dzieci co się gniecie od patrzenia. W zamyśle mam coś takiego czyli rant + gwint.

Tylko zastanawiam się o ile kupię te felgi to jakie opony? Powinno być 225/40, bynajmniej tak jest w serii 18" na 7j. Tutaj jest 8j i będzie ok ten rozmiar czy może coś węższego aby zrobić delikatny naciąg jakieś 205 lub 215/40?

Mam Noviteci N8 18" x7,5" 4x98 porządną felga za nie wielką kasę.

Czarne 159 i ciemne (w tym przypadku czarny pół mat) koła ? - jak dla mnie zawsze spoko:

Na mnie wrażenia nie zrobiły, nawet na żywo ;)

Amortyzatory
Powrót