Felgi do 33

• Autor wątku Autor wątku fr33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

fr33

Administrator ds. zlotu
Auto
164 Super TS
Witam,

chce kupic fele i opony do mojej belli :) jaki rozmiar polecacie? 14``, 15``?

jakie sa zalety i wady roznych rozmiarow opon?

felgi magnez czy alu?

Jak Cię stać to kupuj 15stki z niskim profilem, ale moim zdaniem możliwe jaknajwęższe, 33 jest lekka i na szerokich walcach będzie tragicznie się zachowywała na mokrej nawierzchni, druga sprawa będzie trzeba na dziury uważać bardziej.

ja mam 195/50 15 i jest fajnie choc wydaje mi sie ze za waskie ;] dziury czuc bardziej no ale to jasne przy takim profilu, problemow na wodzie nie mam a w zime na nich to moglem sobie do sklepu jechac 20 metow od domu :D i to polowe bokiem jak sie juz poslizgnela ;]
Aha bym zapomnial a jak spadl snieg to tata mi kazal wyjezdzac z garazu i mowil ze mam pojezdzic po podworku powalcowac snieg troche bo nie ma jak chodzic i drugi samochod lepiej wyjedzie a z tymi walcami mi dobrze pojdzie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

no nie przesadzajcie ze 195/50/15 to walec... ja mialem w audi coupe 235/35/17 i to dopiero szeroka oponka... Teraz w alfie mam na lato 225/45/17 i zaczynaja sie schody wiec zmieniam na 205/40/17.. a dziury i koleiny no coz sprawa przyzwyczajenia sie i jakos sie jezdzi... ale za to w zakretach jade jak po szynach...

jak przy takich kolach wyglada sprawa "oszukiwania" przez licznik? spora roznica jest? jak wspomaganie sie zachowuje? cierpi bardzo?
Co do jazdy to powiem Ci ze bardzo dobrze sie prowadzi i trzyma co do oszukiwania nie powiem Ci bo nie mam pojecia od poczatku jak ja mam jest na tych kolach a po 2 nie dziala mi licznik :P

Amortyzatory
Powrót