• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Felgi do 166

powiedzmy sobie szczerze ze pewnie polowa tych felg byla juz kiedys malowana drugi raz. najlepiej podjechac do mieszalni, dorobia kolor bez problemu :)

swiezo kupione i juz zamiana?

Nie, te nowe zostają - przedliftowe. Zamieniłbym te, na których auto wyjechało z fabryki czyli poliftowe. Ale generalnie nie będę już kombinował oba komplety wyglądają ładnie i co najważniejsze są oryginalne alfoskie, dzięki czemu te auta mają swój własny, indywidualny styl.

pamietajcie ,ze felgi z alfy 159 tez beda pasowaly do 166.Oczywiscie po zastosowaniu srub pływajacych i pierscieni centrujacych:)Wiec jak ktos chcialby jakas felge z "9" to zapraszam:)

Bo już mi raz zostały stożki tych śrub w feldze. Na całe szczeście się nie odkręciły
a samo ich wybicie też łatwe nie było i śruby na śmietnik.

ja smigalem zeszly sezon na felgach 5x112,teraz tez smigam co prawda na dedykowanych felgach ,ale sruby mam plywajace i jest ok.

fabryczne bardzo bardzo rzadkie
taka szprycha w 16 calach musi słabiutko wyglądac na 166. Odlane na nich jest ricambio NON originale. Co oznacza to po włosku? Z tego co wiem to orginalne czesci maja oznaczenie ricambi originale. A translator podaje "część nie oryginalna"
Pierwszy raz widze taki wzór felg do 166. Masz jakies fotki na aucie?

edit.

to to sa te? Ale raczej to nie te bo te z foto maja 15 ramion a te Twoje maja 20. Innych podobnych nie montowali oryginalnie. Może to jakies zamienniki?

Ostatnia edycja:
to chyba nie sa oryginalne. jest pewnie tak jak z jednymi felgami od 159, wychodzily w 19 tylko, a wloska firma robi repliki i sa 18, a ponoc wytloczenia jak fabryczne.

teraz daliście mi do myślenia :P zdjęcia na aucie nie posiadam, jednak pasują idealnie. Łącznie ze średnicą otworu centrującego, może być tak jak pisze dareme89. felgi posiadają taka samą ilość ramion a tym bardziej wzór jak 18". A czy wygląda to słabo to kwestia indywidualnego podejścia, dużo osób i tak korzysta z 16" co przekłada się na koszt opon oraz komfort w spotkaniach z dziurami na naszych pięknych drogach i tym kierowałem się przy zakupie :)

A czy wygląda to słabo to kwestia indywidualnego podejścia,
MAsz absolutnie racje.
Felgi to jedna z tych rzeczy, które nigdy wszystkim nie przypasuja i dla jednego sa ładne a dla inengo sa nieładne. Gdyby było inaczej to w fabryce zakładali by ten sam wzór do wszystkich 166.
To moze być nawet fajna altrernatywa dla przedliftowych 16 cali . Na zime czemu nie. A czy zacisk brembo sie zmieści w nich? Te z fiotki która wkleiłem nie podobaja mi sie osobiście bo wyglądają jak kółka od rowerka w dużym aucie, ale skoro ten Twój wzór to jest kopia 1:1 18 to któz to wie, szprychy sa cieńsze wiec i może to wygląda nieco "lżej". Szkoda ze fotek nei masz bo ciezko je sobei wobrazic na 166.

Ostatnia edycja:
Co sądzicie o tych felgach ?

18" et42 J8 czy wejdą ? Niby fabryczne 18" mają 8 cali szerokości ale nie wiem jakie mają et, w przypadku tych felg dystans chyba załatwiłby sprawę.

http://olx.pl/oferta/felgi-aluminiowe-plw-18-5x108-igla-4-szt-CID5-ID5qlW7.html

Wizualizacja

attachment.php

Załączniki

• received_m_mid_1397598599877_f81c6f40e68b5ce298_0-1.jpg
    received_m_mid_1397598599877_f81c6f40e68b5ce298_0-1.jpg
    74.7 KB · Wyświetleń: 323
Ostatnia edycja:
:)

Widziałem te ale styrane są, poza tym ten wzór mnie wogóle nie kręci, z oryginalnych tylko takie jak Twoje.
A co do gleby to i tak mam za wysoko przód :) więc coś z tym i tak zrobię po zakupie felg :)

Za 600 zeta ja tam bym wzial. Umyjesz, nawoskujesz i bedzie ładnie:) Moze i te 17 2002 co ja mam sa ładniejsze ale ciezko je ustrzelic.

Amortyzatory
Powrót