Felgi do 166

Ale przecież to są zwykłe 17" wypolerowane. Każdy takie może sobie zrobić. Tylko niech clarem jeszcze pociągnie :)

Klar tu nic nie da, wręcz przeciwnie, fela straci efekt.
Jedyne wyjście to co sezon przepolerować sobie na lato. Słyszałem, że robią też to jakoś na ciepło i wtedy efekt pozostaje ale
nie zagłębiałem się już w temat.

Ostatnia edycja:
Musisz puścić clarem bo błyskawicznie Ci się utlenią. Zmatwowieją już po tygodniu albo szybciej. Trzeba to jakoś zabezpieczyć. Wydaje mi się że clar nie zmieni efektu. Póki co widać cienie po polerowaniu...........

Musisz puścić clarem bo błyskawicznie Ci się utlenią. Zmatwowieją już po tygodniu albo szybciej

Bzdura. Nie maluje się polerowanego aluminium chyba, że specjalną farbą zabezpieczającą. Są też różne procesy bardziej lub mniej fachowe by to zabezpieczyc ale zwykły klar na polere napewno nie chyba, że kto lubi zrywać go płatami. I wcale w tydzień się nie utlenią ani zmatowieją. Marek nie siej paniki. Najlepszym sposobem na polerowane fele jest je delikatnie przepolerować (odświeżyć) co jakiś czas.

- - - Updated - - -

Póki co widać cienie po polerowaniu...........
wystarczy namleczkować

zacznijmy od tego ze polerowanych felg nie mozna myc ostra chemia, wystarczy zwykly szampon, raz na miesiac autosol w reke 20 min roboty i 4 felgi wygladaja jak nowe i wcale sie nie utleniaja tylko najpierw robia sie bardziej matowe. polerowanego aluminium sie nie maluje bo traci efekt lustra, bardziej sie swieca od srebrnej farby ale nie ma juz tego efektu. aha no i oczywiscie mowie o uzytkowaniu w lato bo w zime to sie utlenia w 2 tyg...

Musisz puścić clarem bo błyskawicznie Ci się utlenią. Zmatwowieją już po tygodniu albo szybciej. Trzeba to jakoś zabezpieczyć. Wydaje mi się że clar nie zmieni efektu. Póki co widać cienie po polerowaniu...........

A nie mówiłem :) efekt jest ale pracy wymaga.

No dobra, może się nie znam na lakierowaniu :) ale w coupe mam czarne felgi z polerowanymi rantami i uwierz że się utleniają i trzeba się z tym obchodzić jak z jajkiem. A już nie wspomnę o soli.......... Wykwity masz po nocy..... Tak więc coupe zimę przestoi na podjeździe a ja NIGDY więcej polerowanych nie kupię. Ale jak ktoś ma czas "szmatkować" codziennie to ok.

a nic na nich nie masz polozone? na aluminium. ojciec u siebie ma cale fronty felg polerowane i raz na miesiac mu przeczyszcze autosolem i sa jak nowki po sezonie. oczywiscie uzywane tylko na lato i myte szamponem do samochodu.

a nic na nich nie masz polozone?
Właśnie nic.
Wkurzam się na to dziadostwo bo ładnie wyglądają ale co z tego jak trzeba koło nich bez przerwy chodzić. A w 166 telefony mogę nie myć całą zimę i są nówki po przetarciu gąbką z wodą....

Bo polerowane fele są dla twardzieli :P

I oczywiście wedle gustu co się komu podoba. Ja zamiast polerki (mówię o 17" telefonach) wolę delikatny grafit odcieniem zbliżony do polerowanej felgi. Co innego, że nie do każdej felgi pasuje polerka

Bo polerowane fele są dla twardzieli
Aha, czyli ja sieję panikę ale jednak dla twardzieli??? To co masz na myśli? Że nie matowieją, nie utleniają się i w ogóle są super tylko dla twardzieli :sarcastic:

chodzi o to, że jak pisałem co jakiś czas trzeba mieć ochotę i czas by się nimi zająć ale napewno nie co tydzień. Mówiąc twardzieli miałem na myśli ludzi, którzy lubią dłubać przy aucie dla przyjemności (nie z konieczności)tylko po to by lepiej wyglądało. Poza tym nie bierz wszystkiego tak dosłownie :P

te polerowane telefony sa moje :) jak kogos interesuja to zachecam do kupna.
Tak czytam co tu piszecie i sprostuje wam ze ta felga nie wymaga dużej pielegnacji. Wystarczy przed sezonem ja wpolerowac i caly sezon powinna sluzyc jesli po kazdorazowym myciu autka sobie ta felge przetrzemy szmatka z mikrofibry do sucha, wtedy nie pojawiaja sie zacieki do ktorych pozniej szybciej chyta sie syf.
Pozatym felga jest o tyle fajna bo jest pełna (bez rantu) i pył z klockow tak jej nie brudzi.
Tak wogóle to dzieki Mandziel za info na FB bo tu rzadko bywam...
Pozatym chcialem umiescic to ogloszenie z felgami tutaj ale brakuje mi postow zebym mogl dodawac watki w dziale ogloszenia (admin moglby to zmienic).

Ostatnia edycja:
Felgi sa zeyebiste. To oryginał i w polerce wygladaja naprawde zacnie, no ale nie każdemu to przypasuje. Mysle, że ktoś - tak jak pisze dawid, kto lubi podłubac przy aucie dla przyjemniosci na spokojnie bedzie o nei dbał. Ja nie widze problemu od czasu do czasu usiąść i przeleciec felgi aluchromem:) No ale , nei każdy ma na to czas0- wiadomo żona (!) oAo, dom dzieci teście praca itp. W każdym razie bym nie panikował że to bedzie sie utleniac:D

Mellow napisz do mandziela niech Ci grzecznosciowo umieści ogloszenie w bazarze. Mysle , ze bez problemu to zrobi:beer:

Jak masz to zapodaj kilka fotek jak to sie prezentuje na aucie bo na aukcji to za wiele nie widac. Dla mnie miodzio.

A ja zastanawiałem sie jak będą wyglądać telefony w polerce i czy się za to brać a teraz mogę sobie zobaczyć za co bardzo dziękuję

Zajebiste są! Poprostu poezja. Każdy kto pisze, że sa brzydkie jest poprostu zdziadziałym dziadkiem:) i czeka go w życiu już tylko TV, fotel bujany, gazeta i piwo w dłoni.
Malinka. Na ciemnej 166 musi być kosmos.

To ja się pochwalę swoją wydumką-stalówką na zimę:) Narazie przymiarki, może w weekend zamontuje kpl. i porobię fotki jak wygląda cała furka. Narazie auto dociążone/obniżone "siłą mięśni":)

kolo.jpg

Amortyzatory
Powrót