• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] FELGI AR 17" do Q4

jar.w

Nowy
Auto
AR 159 SW Q4 | 3.2 JTS 260KM | 2006
Wertowałem forum na wskroś, ale nie znalazłem nigdzie jasnej odpowiedzi - czy było jakieś rozróżnienie felg 17" w zależności od wersji silnikowej? Chodzi mi konkretnie o różnice wynikające z większych tarcz hamulcowych w Q4 (330mm o ile się nie mylę) - czy do tych wersji stosowane byłem inne felgi?
Szukam felg w takim właśnie rozmiarze i w moje oko wpadły http://allegro.pl/felgi-alfa-romeo-17-159-brera-nowe-orginal-i1771062308.html . Wg opisu oryginał AR, ale czy większe tarcze się na pewno zmieszczą?

nie to nie gwiazda z podwójnymi ramionami. ja też je posiadam i widzę, że są dość rzadko spotykane i wolałbym żeby tak zostało ;)

Są jeszcze oryginalne 17" o wzorze gwiazdy z podwójnymi ramionami. Pasują, ale ich nie możesz kupić, bo ja takie mam na zimę :P Zresztą nie mogę ich znaleźć nigdzie aby pokazać.

nie to nie gwiazda z podwójnymi ramionami. ja też je posiadam i widzę, że są dość rzadko spotykane i wolałbym żeby tak zostało ;)

Podejrzewam, że chodzi o te:

77.jpg

A tu jest cały zbiór oryginalnych felg do 159/Brera/Spider - AlfaVirtualClub.

Śmiem mniemać że koledze chodziło o te:
http://allegro.pl/felgi-alfa-romeo-17-159-brera-nowe-orginal-i1696858775.html
Niestety aukcja zakończona
hmm... te felgi autor wątku podał w pierwszym poście, więc raczej nie o te ;)

nie to nie gwiazda z podwójnymi ramionami. ja też je posiadam i widzę, że są dość rzadko spotykane i wolałbym żeby tak zostało
mamy takie same :D tylko w wersji 18".

te są natomiast straszne, wyglądają jak kołpaki:
433.JPG

Sory za OT, ale do działu Bazar nie każdy zagląda, a pytanie jest trochę spokrewnione z tematem...

Znajomy szuka takich felg:

88.jpg

Jeżeli ktoś ma takie na sprzedaż to proszę na PW.

IMO ten grafit pasuje tylko do jasnych lakierów (np. biała czy czerwona 159-tka wygląda na nich obłędnie), natomiast do ciemnego lakieru wybrałbym wersję srebrną. Twój lakier jest, z tego co kojarzę, taki trochę"pomiędzy"... Ja mimo wszystko bałbym się braku kontrastu pomiędzy kolorem nadwozia a kolorem felg (przy felgach grafitowych).

tez tak myślę, ale srebrnych nie widziałem. może się pojawią, na ebay sa po 1000 eur, ale wolałbym zakupić w PL..

czy mozecie napisac jakie wogule felgi mozna zalozyc do Q4 ? czy tylko 17 w gore ( 17 7,5j 5x110 et41 ) ? Jakies wymiary parametry mozecie podac

Amortyzatory
Powrót